Infantino: “Super Bowl je svake godine, zašto ne i SP svake dvije”

Foto: fah

Svjetsko nogometno prvenstvo svake dvije godine neće umanjiti “čaroliju” turnira jer njegova učestalost ne bi utjecala na njegovu kvalitetu i prestiž, izjavio je predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svjetsko prvenstvo s 48 reprezentacija (od 2026.) već je odlučeno. Hoće li se održavati svake dvije ili četiri godine, to je u fazi savjetovanja”, rekao je Infantino medijima u Izraelu.

– Upravo zato što se radi o čarobnom turniru možda bi se to trebalo događati češće, dodao je.

– Ugled nekog događaja ovisi o njegovoj kvaliteti, a ne o učestalosti. Svake godine imate Super Bowl, Wimbledon ili Ligu prvaka svake godine, a svi su uzbuđeni i čekaju ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sada nas čeka 13 mjeseci do sljedećeg Svjetskog prvenstva u Kataru. Bit će to vrlo različito SP, vrlo jedinstveno jer će svi stadionu biti vrlo blizu, možda na ukupno 50 kilometara. Za ljubitelje nogometa bit će to poput djeteta u Disneylandu jer na jednom mjestu dobivate sve najbolje, izvrsnu atmosferu, odličan ambijent. Nogomet je slavlje, radost, strast. Siguran sam da će ovo biti fantastično Svjetsko prvenstvo, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.