Istra neporažena protiv Dinama, Tomasov odveo Rijeku do pobjede protiv Splita

Istra 1961 još jednom je pokazala kako naziv “domaćinske momčadi” nije slučajan, na svom travnjaku pokazala se neugodnom i za Dinamo koji je odnio tek bod. U konačnici i jedni i drugi imali su prilika za pobjedu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić u Puli je istrčao s desetoricom igrača koji nisu bili u početnih 11 u susretu protiv Skenderbeua. Jedini koji je ostao bio je Eduardo dok su svi ostali zamijenjeni.

Bez obzira na sve te promjene, potvrdilo se da Dinamo ima širinu, bio je bolji protivnik, ali nije to znao iskoristiti na travnjaku. Posljednja prepreka bio je iskusni Vanja Iveša koji je imao nekoliko velikih obrana i zadržao svoju momčad u pozitivi.

Modri su u početku prijetili preko Henriqueza, ali do prednosti je došla Istra. Dogodilo se to u 19. minuti kada je odbijena lopta na rub kaznenog prostora došla do Zlomislića koji odličnim udarcem pogađa sam kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Puljani su pritisnuti na svoju polovicu, a poravnanje je stiglo u 34. minuti. Antolić je ubacio, a Ćorić zabio iz gužve za poravnanje. Nedugo zatim u odličnoj poziciji našao se Said Husejinović, ali Iveša je bio na mjestu, jednako kao i pri pokušaju Juniora Fernandesa.

U drugo poluvrijeme Istra 1961 ušla je agresivnije i bila je posve ravnopravan protivnik uz nekoliko pokušaja Nikolića i Hadžića. Nikolić je u 73. minuti imao odličnu priliku kada je iz blizine pucao neprecizno glavom, a onda su se gosti trgnuli i zaigrali bolje, izvjestio je portal Hrsport.net.

Nizale su se prilike pred Ivešom, Fernandes je u tri navrata bio u sjajnim pozicijama za pogodak, ali sva tri puta Iveša je odlično branio. Pokušavali su i Hodžić i Šimunović, no Dinamovi problemi s realizacijom su se nastavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je bio bliže pobjedi, ali i Istra je imala sjajnu priliku u završnici kada je debitant Kasalica pobjegao u kontru, ali nije bio precizan. U odnosu na one početne utakmice ove sezone, Dinamo je podignuo igru, ali je realizacija i dalje loša.

Marin Tomasov odveo Rijeku do pobjede s igračem manje

Nogometaši Rijeke odnijeli su vrijednu pobjedu s gostovanja kod Splita. Bili su bolji od Vulićeve momčadi s 2:0 iako su više od pola sata igrali s igračem manje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je u boljem raspoloženju dočekao ovaj dvoboj, u sezonu je krenuo odlično, a s druge strane Rijeka ispod očekivanja. Međutim, u ovom dvoboju Rijeka je bila bolji protivnik i na kraju je zasluženo odnijela sva tri boda.

Od početka utakmice gosti su imali kontrolu nad igrom bez obzira što je Split stvorio prvu priliku. Mršićev pokušaj nije bio precizan, a nakon toga Rijeka je stigla do pogotka.

Igrala se sedma minuta kada je Tomasov primio loptu na više od 25 metara, uočio priliku za udarac i onda snažno opalio, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

Do kraja prvog dijela Riječani su mogli i povećati prednost, ali Balaj i Roshi ispred svih, nisu imali mirnoće u završnici. U tom razdoblju svakako treba istaknuti odličan nastup opasnog Tomasova, ali i Maleša koji je odnio “bezbroj” lopti na sredini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavilo se u sličnom ritmu i u drugom poluvremenu, sve do 58. minute kada Riječani ostaju s igračem manje na terenu. Na 20-ak metara od gola gostiju Lešković je kao posljednji igrač obrane srušio Bagarića i zaradio izravni crveni karton.

Tu se Rijeka malo povukla i tražila je prilike iz kontranapada i to je radila vrlo uspješno. Nakon nekoliko propuštenih šansi, u 84. minuti Radošević je dugačkom loptom pronašao Tomasova koji bez problema zabija malo iskosa za konačnih 2:0.

Do kraja susreta promjena više nije bilo i Riječani odnose sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.