Iva Radoš osigurala novu medalju za Hrvatsku

Zagrepčanka Iva Radoš donijela je Hrvatskoj drugo odličje na svjetskom taekwondo prvenstvu u ruskom Čeljabinsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska prvakinja Iva Radoš odlično je startala u kategoriji do 73 kilograma. Kao druga nositeljica bila je slobodna u prvom kolu, u drugom je slavila protiv Australke Nicole Men 4:1, a u osmini finala u neizvjesnoj završnici na zlatni bod prošla reprezentativku Azerbajdžana nakon što je u posljednjoj sekundi primila izjednačujući bod za 5:5. Četvrtfinalni meč za odličja donio je novu dramu protiv Poljakinje Aleksandre Krzemieniecke. Članica Metalca i Poljakinja izmjenjivale su se u vodstvu sve do posljednje sekunde , a na koncu je slavila Radoš te tako ušla u polufinale.

Najbolji hrvatski teškaš, Vedran Golec bio je slobodan u prvom kolu da bi u drugom bez većih problema slavio protiv Marokanca Mohammeda El Kharzazija. Početkom treće runde pri vodstvu Goleca 10:5 Marokancu je stradalo koljeno te je bio prisiljen predati borbu. U osmini finala Golecu se na iznenađenje mnogih suprotstavio Nigerijac Chika Chukwumerije koji je najprije pobijedio Slovenca Trajkovića, a potom i našeg Vedrana rezultatom 5:3.

Član Jastreba je tako završio na diobi devetog mjesta što mu je donijelo 18 bodova u borbi za Rio 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.