Ivković: ‘Gorici i Slavenu to ne znači ništa, a nama je život i smrt’

Foto: snimka zaslona

Kako se za nastavak sezone pripremaju Istra i Inter, koje očekuje borba za opstanak s Varaždinom, saznali su u razgovoru za HRT s trenerima obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Prelec otkrio nam je postoji li mogućnost da ostane u Puli nakon kraja natjecanja, a Tomislav Ivković razmišlja o tome kako će se momčadi poput Gorice i Slaven Belupa, koje ne mogu ni gore ni dolje – motivirati za ostatak utakmica, koje Interu, Istri i Varaždinu “život znače”.

– Treniramo u manjim grupama, intenzitet je dovoljno jak, uvijek je individualni bio najjači trening. U ovom trenutku imamo dva tjedna rada, u dvije grupe ili četiri kad se sve spoje. Zadovoljni smo, igrači su željni, došli su s puno motivacije, volje i htijenja jer pauza je bila velika. Svi se veselimo sutrašnjem početku treniranja s cijelom momčadi, moći ćemo igrati na dva gola, to svi s nestrpljenjem očekujemo, počeo je Ivković za HRT.

Ivković je preuzeo Diva iz predgrađa 25. travnja – a uoči nastavka prvenstva pita se kako će se rezultatski motivirati klubovi sa sredine ljestvice, Gorica i Slaven Belupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gorici i Slaven Belupu će biti vrlo teško igrati utakmice. Interesira nas na koji način će se ponašati na terenu kad igraš, a znaš da ne možeš ni gore ni dolje. Svaka utakmica s Istrom, Varaždinom i sa Interom za te momčadi će biti život i smrt. Hoće li oni doći u normalnu, to su u principu utakmice koje odlučuju tko će ostati u ligi ili ne. Nadam se da će ti klubovi biti profesionalni, da će odraditi sezonu na najbolji mogući način, da će igrači dati sve od sebe da pokažu svoje kvalitete i samim time da će prvenstvo biti odigrano na najbolji i najregularniji način, rekao je trener Intera.

Igrači i stručni stožer Istre 1961 prihvatili su smanjenje plaća do kraja sezone, za koju se nadaju da će je završiti i na terenu sačuvati prvoligaški status u borbi s Interom i Varaždinom.

– Od početka prvenstva smo svjesni da je pred nama stvarno težak zadatak. Ove sezone je prvenstvo dosta konkurentnije, nema već kluba koji je unaprijed eliminiran. Od početka borbu vodimo zapravo na stroje, Inter, Varaždin i mi. Mislim da će biti tako do kraja. Svi smo toga svjesni, pripremamo se. Što se samih utakmica tiče, naravno da su susreti protiv izravnih konkurenata nešto što znači puno, međutim ako ni u u ostalim utakmicama nećemo tražiti načina da osvojimo neke bodove, puno ćemo teže ostvariti prvotni cilj – a to je ostanak u ligi, rekao je Prelec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Samir Toplak je, doduše u Interu, više sezona ovakve borbe vodio, ima iskustva. Znamo kolika je podrška Varaždinu u borbi za opstanak. Inter možda izgleda da ima probleme, ali radi se o klubu koji se zna ponašati u ovakvim situacijama. To nije nešto na što bismo mi trebali obratiti pozornost. Fokusirani smo samo na sebe i dat ćemo sve od sebe da budemo bolji od te dvije momčadi, dodao je trener Istre.

Puljani su trenutačno u najboljoj situaciji – s dva boda više od svojih izravnih konkurenata. Pod Prelecovim vodstvom trenira se u grupama u Medulinu.

– Kroz dva dana će biti točno dva mjeseca kako smo bez natjecanja. Igrači jesu i odrađivali te programe kod kuće i sada mi jesmo u nekom trenažnom procesu, ali to zapravo nema veze s nekim normalnim treningom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O budućnosti najmlađeg trenera u HNL-u na klupi Istre? Spominjao se Dinamo 2, bilo je kontakata…

– Sve opcije su otvorene. Ja sam htio odraditi posao u Istri do kraja jer nismo ostvarili cilj, još smo na putu borbe za opstanak. Vjerujem da ćemo uspjeti. Moj ugovor istječe na kraju sezone i po isteku iste, donosit ću odluke što je za mene kao trenera najbolje. Ako procijenim da je to ostanak u Istri, donijet ću takvu odluku, ako ne okrenut ću se novim izazovima. Nogomet je ono što volim, bitno je da imam mogućnost rada. Ovdje sam u Istri zadovoljan, volio bih da ovdje priča zaživi, da ostanemo u ligi, da jednostavno radimo neki korak prema naprijed da klub napreduje. Ako tako bude i ako klub izrazi želju da ja ostanem, sigurno sam otvoren da o tome razgovaramo, zaključio je Ivan Prelec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.