Iz HNS-a odgovorili na Dalićeve riječi: ‘Bilo je onih koji nisu bili zadovoljni njegovim izborom, ali podršku Izvršnog odbora je uvijek imao’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da je donio odluku o odlasku s tog mjesta, ali ga je veliki doček natjerao da je preispita. Poručio je i da ga u HNS-u u nekim trenucima nisu zaštitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Markulin bio je prvi koji je nakon smjene Ante Čačića nazvao Dalića upitavši ga bi li prihvatio izborničku funkciju.

“Postoji jedna činjenica. Zlatko Dalić je na sjednici Izvršnog odbora na kojoj je bio i predsjednik Davor Šuker izabran jednoglasno. Iako je bilo različitih mišljenja, Izvršni je odbor uvijek stajao uz njega. Napravljen je veličanstven uspjeh u Rusiji, ali ne može biti da su svi heroji, a da Izvršni odbor i HNS ništa ne vrijede. Nije baš tako. Ima tamo puno ljudi koji su stajali iza tih odluka i te odluke nisu donijeli napamet ili preko noći”, kaže Markulin za Sportske novosti.

“Pri razmatranju nekolicine kandidata procijenjeno je da Dalić ima ljudske komponente i stručnost koji nam trebaju. Kasnije se pokazalo da je, očito, imao pravu kemiju s igračima. Ključ je svega bila činjenica da je uspio ujediniti reprezentaciju, puno je radio na komunikaciji s medijima i javnosti, reprezentacija je imala ogromnu naklonost navijača, a ovo što se dogodilo po povratku u Zagreb bilo je čudo koje je postalo najljepši dio hrvatske povijesti”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, što se dogodilo s pričama da ga je netko želio smijeniti.

“Nas je u Izvršnom odboru s Davorom Šukerom točno 17. Pa logično je da nemaju svi uvijek ista mišljenja. Nismo uvijek jedinstveni oko svega, pa kako bi to izgledalo? Svatko može kazati svoje mišljenje. Točno, nisu svi bili oduševljeni idejom da Dalić postane izbornik. Jer svi ga nisu ni poznavali. Niti su poznavali njegov dosadašnji rad. Nisu svi znali ni kakva je osoba, ni kakav karakter. Najbolje su ga upoznali na Svjetskom prvenstvu. Bilo je onih koji su imali svoje ideje i svoje kandidate”, poručuje.

Ističe da neki otpočetka nisu bili zadoboljni njegovim izborom jer u velikim organizacijama nemaju svi isto mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio im se i drugi član Izvršnog odbora.

“Od prvog dana kad je stupio na funkciju izbornika Zlatko Dalić ima bezrezervnu podršku svih članova Izvršnog odbora! Nikada, ni na jednoj službenoj sjednici, nitko nije spomenuo nepovjerenje prema izborniku”, poručio je.

“Evo, mi imamo našu grupu “Izvršni odbor” na WhatsAppu još od prvog dana puta u SAD, u kojoj međusobno komuniciramo. Ako ne vjerujete, možete doći i pokazat ću vam svu našu komunikaciju. Uvijek je postojao jedinstven stav svih da Zlatko Dalić mora ostati izbornik. Ne samo to; svi se slažemo da moramo napraviti sve da ga zadržimo. Da se izrazim metaforički, moramo poginuti da ga zadržimo”, zaključio je Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.