Izbornik francuske Davis Cup reprezentacije: ‘S tenisom sam završio, hvala Hrvatima veliki su pobjednici, rasturili su nas’

Foto: Twitter

Izbornik francuske Davis Cup reprezentacije, Yannick Noah, nakon poraza od Hrvatske u finalu Davis Cupa u Lilleu, kako smo već pisali, pokazao se kao pravi sportaš. Bivši osvajač Roland Garrosa svojedobno je bio veliki zabavljač, čak i glazbenik, publika ga je, naravno, obožavala, a s Francuskom je napravio velike rezultate u natjecanju koje se igra 118 godina. Preko Hrvatske predvođene Čilićem i Ćorićem ipak nije mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon poraza Noah je došao do hrvatskih igrača te im je priznao da su bolji, priznao je to i nakon poraza na službenoj presici za francuske medije.

”Čovječe, rasturili ste nas”, rekao je francuski izbornik dok je grlio hrvatske osvajače Davis Cupa.

Nakon toga Noah je svoje igrače, francuske reprezentativce, poveo u svlačionicu Vatrenih kako bi čestitali Hrvatima na velikoj i bez sumnje zasluženoj pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Učinili smo što smo mogli na ovoj razini protiv hrvatske momčadi, a oni su nas pobijedili. Otišli smo do njihove svlačionice čestitati im. Mislim da su sjajni pobjednici, zaslužili su to”, kazao je francuski Davis Cup izbornik Yannick Noah u večeri poraza svoje reprezentacije. Smogao je bivši vrhunski tenisač uputiti iskrenu čestitku protivniku, što je, danas, nažalost, rijetkost. Sjetimo se samo koliko je trebalo jednom Cristianu Ronaldu da čestita Luki Modriću.

Podsjetimo, na presici za francuske novinare Noah je podnio ostavku na mjesto izbornika, na njegovo mjesto dolazi Amelie Mauresmo. Noah se definitivno povlači iz tenisa.

”Nisam očekivao da ću proživjeti ovakve trenutke. Tri godine sreće, fantastičnih trenutaka, otkrivanja novih svjetova i novih pogleda na život. Sve me to učinilo mlađim nego što jesam. Ta strast, atmosfera, ako je ovo bio san, onda nije mogao biti bolji. Dao sam sve od sebe i puno toga sam dobio zauzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tenisom sam završio. Nastavit ću sa životom, želim ostvariti neke svoje snove dok ne bude prekasno. Bilo je ovo nestvarno putovanje u kojem sam dao maksimum. Hvala vam i zbogom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.