Izbornik Velimir Perasović uoči Njemačke: Igrat ćemo najbolje što možemo!

Hrvatsku reprezentaciju večeras očekuje test utakmica protiv Njemačke. U reprezentaciji vlada odlična atmosfera i sve je spremno za Nowitzkog i društvo. Pokazala je to i konferencija za medije dan ranije u hotelu Panorama. Večeras od 21:00 u Areni Zagreb po prvi puta gledatelji će moći vidjeti Hrvatsku reprezentaciju u kompletnom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi s nestrpljenjem očekujemo prvu službenu utakmicu u kompletnom sastavu i to pred našim navijačima. Nako toga slijedi jedan niz od sedam prijateljskih utakmica do početka EuroBasketa. Svi znate da smo se u punom sastavu okupili prije desetak dana (1. kolovoza) s ciljem da što spremniji dođemo na početak EuroBasketa. Upravo na tome sada i radimo i mislim da će nam ove utakmice poput Njemačke dati taj dodatni impuls koji očekujemo u našoj pripremi za EuroBasket” – izjavio je izbornik Velimir Perasović okupljenim novinarima.

Momčad je izuzetno motivirana

“Što se tiče igračkog kadra svi su zdravi, uvijek ima nekih sitnih problema, ali uvijek toga mora biti, no to ne zabrinjava. Momčad je izuzetno motivirana, svi su željni igre i svi jedva čekaju da počne EuroBasket! Mislim da se u ovom trenutku ta želja i taj naboj osjećaju u zraku” – rekao je izbornik Perasović i dodao: “Meni je svejedno domaći ili strani teren… Ponosan sam što su mene izabrali za izbornika hrvatske reprezentacije i smatram da je to velika čast.”

Bez kalkulacija – igrat ćemo najbolje što možemo!

“U ovom trenutku smo zaokupljeni više našom igrom nego protivnicima. Treba se pripremiti i igrati najbolje što možemo! Evidentno je da ćemo rotirati malo više da bi svi igrači dobili priliku, ali ja jednostavno smatram da svaku utakmicu treba igrati maksimalno i da je to jedini put da momčad dođe u što boljem svjetlu na početak prvenstva. Mislim da kad se čuvaš (štediš), da je veća vjerojatnost povreda i nesuglasica na terenu. Bez kalkulacija, igrat ćemo najbolje što možemo, ali ćemo i paziti na fizičko stanje igrača, uvijek treba imati neku ravnotežu u ekipi” – objasnio je izbornik kako će se Hrvatska postaviti u prijateljskim utakmicama uoči Eurobasketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što znate o reprezentaciji Njemačke, osim da je glavno oružje Dirk Nowitzki?

“U toj momčadi su dvije zvijezde – Schroder i Nowitzki. Cijela njihova igra, sve njihove napadačke akcije se vrte oko njih pa čak i kad oni ne igraju, vidi se da je ta koncepcija napravljena za njih. Izuzetno puno visokih, atletskih igrača. Mogu napraviti momčad sa četiri ili možda čak pet dvometraša. Centri su brzi i fizički snažni, dobar šut za tri poena… Atletski odlična momčad s dvije ekstra zvijezde” – pohvalno se izrazio izbornik Perasović o večerašnjem protivniku.

U sastavu protiv Njemačke u Areni Zagreb istrčat će 12 igrača, dok za odlazak u Njemačku i Litvu izbornik računa na 15 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro je imati na treningu više igrača, odnosno mogućnost da neke i odmorim. Uspjeli smo odraditi cijeli plan priprema bez nekih turbulencija i to je dokaz da je uvijek bolje imati više igrača” – prokomentirao je Perasović.

Izbornik će skratiti popis prije turnira u Zagrebu (26.-28. kolovoza), odnosno nakon povratka s turnira koji slijede.

“Izuzetno će nam dobro doći naredne utakmice koje su pred nama, prije svega radi nas samih da provjerimo svoju formu i da što više radimo. Treninzi su mjerilo, ali do neke granice. Kad počnu utakmice igra postane čišća i sve ima drugačiji smisao. Pripremne utakmice su u ovom trenutku važan test za nas u svakom pogledu. Bolje je za nas da igraju svi, pa i Nowitzki! Svaki kvalitetan protivnik je u ovom trenutku dobar za nas” – dodao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica s Njemačkom u prvom planu

“Svaka utakmica je važna! Grozan je osjećaj kada izgubiš utakmicu kao što je odličan kad ju dobiješ. Ispred nas je sada Njemačka i jedino tu utakmicu vidim. Drugačije ne mogu razmišljati” – pojasnio je važnost večerašnjeg susreta izbornik Perasović.

Roko Ukić nastavlja s kapetanskom ulogom

“Među igračima smo imali izbor za kapetana i igrači su se odlučili za Roka Ukića, a za nazovimo ih ‘dokapetanima’ su Bojan Bogdanović i Ante Tomić.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.