Sve izglednije da Luka Modrić neće biti spreman za posljednju kvalifikacijsku utakmicu hrvatske reprezentacije ove godine?

Foto: Instagram

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, zvijezda Reala i jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, Luka Modrić, vjerojatno neće biti spreman za posljednju kvalifikacijsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv Islanda početkom 11. mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igra na praznom Maksimiru, što je otežavajuća okolnost za Vatrene, tim prije jer je riječ o derbiju skupine i sudaru trenutno dvije vodeće reprezentacije. Pobjedom bi Vattreni pobjegli Islandu na tri boda razlike što bi bila značajna, ali ne i nedostižna, prednost u ovakvom odnosu snaga. U skupini u kojoj je Hrvatska ipak uvjerljivi favorit.

Ozljeda Luke Modrića posljednjih je dana predmet medijskih nagađanja i spekulacija kako u Hrvatskoj tako i u Španjolskoj, mnogi tvrde da je riječ, uz ozljedu, i zamoru materijala te da pravog lijeka, osim dugotrajnog mirovanja, nema. Modrić si, nažalost, neće moći dopustiti previše vremena za odmor. Naime, ritam Reala vrlo je bez, utakmice se igraju praktički svaki treći dan, a tu su i reprezentativne akcije.

Za portal goal.com liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Boris Nemec komentirao je ozljedu Luke Modrića. “Luka je nedavno podvrgnut operativnom zahvatu, rehabilitacija je tek počela i u ovom trenutku ne trebamo špekulirati s datumom njegovog povratka na teren. U interesu je reprezentacije, Reala i samog Luke da se vrati kada bude potpuno spreman, a hoće li to biti na vrijeme za Island, znat ćemo tek za nekoliko tjedana. U kontaktu smo s liječnicima Reala i pomno ćemo pratiti njegov oporavak. Glavni razlog ovakve ozljede udarac zadobiven na utakmici Reala i Malage“, smatra Nemec, koji je tako demantirao tvrdnje nekih drugih liječnika koji tvrde da se zapravo radi o zamoru materijala te ozljedi koja se zbog toga svako malo “vraća.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za očekivati da je Luka operacijom riješio ovaj problem. Dakako, kod ozljeda je uvijek vrlo važan i faktor sreće, ali Luka je izuzetno spreman sportaš koji pazi na svoje zdravlje i u pravilu jako dobro podnosi napore kojima su vrhunski nogometaši izloženi“, zaključio je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Boris Nemec.

Inače, neki drugi liječnici, pa i neki bliski Realu, smatraju da bi kraljevski klub trebao dozirati nastupe Luke Modrića kako bi ga sačuvali i kako bio sto posto spreman za utakmice koje će igrati, a ne igrati sa 70 posto osam-devet puta mjesečno i tako riskirati novu, još težu, ozljedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.