Jakirović: Mene nitko ništa nije pitao, ali dvije utakmice se igraju zbog sigurnosti

Foto: fah

Na press konferenciji Dinama, trener Modrih Sergej Jakirović se obratio medijima uoči prve utakmice finala Kupa protiv Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekujem da se ništa neće riješiti sutra. Naravno da igramo protiv ekipe koje je odigrala fantastičnu sezonu. Glavni cilj smo ostvarili, a bit ćemo presretni ako uspijemo uzeti i kup.

– Specifična je utakmica s obzirom na to da vrijedi pravilo gola u gostima, sigurno će protivnik riskirati. Imamo slatke brige koga ćemo staviti u konkurenciju, rekao je Jakirović.

Kako gledate na pravilo gola u gostima ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pravilo je takvo. Ako je krovna kuća tako odlučila, to moraš poštivati. Mislim da se otišlo na dvije utakmice zbog zahtjevnosti organizacije utakmice, prošle godine u Rijeci samo što nije bio tenk na finalu kupa. Isto tako slažem se sa Željkom (Sopićem) da je utakmica mogla biti samo jedna i negdje drugdje, primjerice na Opus Areni kao novom stadionu.

– Ja mogu pričati u svoje osobno ime, mene nitko ništa nije pitao, kaže Jakirović.

Sudac susreta je osječki sudac Dario Bel, nakon velike VAR afere i perioda gdje su derbije sudili strani suci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Normalno gledam na to. Mi se prilagođavamo na to što god da suci delegiraju.

– Mislim da se sve izniveliralo, mi se nekad bunimo, bune se i ekipe koje igraju protiv nas. Siebert je meni bio najbolji, nisam ga ni primijetio na utakmici. Naši suci su sudili dobro, ja ne vidim što je tamo krivo dosuđeno. Mislim da je tu do kontroverzi došlo više zbog načina komunikacije, ali kao što sam pričao privatno s nekima od Vas, takvo što je i na poslu kod mene i kod Vas. Ne kažete sigurno “dragi kolega, dodajte mi kemijsku”.

– Meni su to gluposti, ja sam to iskusio u osmom mjesecu. Grešaka će uvijek biti, samo da nije namjerno i tendecniozno, zaključio je Jakirović o suđenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Rijeka nadoknaditi svoju razliku u kvaliteti u dvije utakmice – golman Dinama Ivan Nevistić najavio je da to nije moguće:

– Pa slažem se, u dvije utakmice očekujemo razliku na našoj strani. To je Nevistić mislio ako je jedna utakmica, da je sve moguće. Ipak, bit će to dvije zahtjevne utakmice, sve utakmice dosad su bile takve i trebat će se napregnuti do krajnjih granica, smatra trener Modrih.

Kakav raspored snaga očekujete, s kojim rezultatom biste bili zadovoljni?

– Bit ćemo puno više pametniji sutra, a ja ću biti zadovoljan s bilo kojom pobjedom bez primljenog pogotka, rekao je Jakirović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo iza sebe ima napornu sezonu i igranje na tri fronta sve do travnja:

– Imamo još unutarnjih rezervi i vjerujem da možemo izvući utakmicu.

– Mislim da će nam motivacije neće nedostajati, igra se za trofej i dat ćemo sve od sebe, zaključuje Jakirović.

Što se tiče ulaznica za sutrašnji maksimirski dvoboj, Sjever gore je rasprodan, a i ostale tribine su blize popunjenosti. Rijeka ima 1500 ulaznica na raspolaganju.

Sutrašnji dvoboj igra se od 19 sati, a uzvrat je na rasporedu tjedan dana kasnije na Rujevici, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.