Je li Luka Modrić dao ključnu informaciju protiv braće Mamić?

Dok se čeka odluka o tome hoće li braća Zdravko i Zoran Mamić u istražni zatvor pojavljuju se nove, ali zasad samo neslužbene informacije. USKOK je predložio da se ispita 40-ak svjedoka, ali to sud nije prihvatio nego će ih biti ispitano 15-ak, s čime je obrana djelomično zadovoljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su tako svoje iskaze pred istražiteljima već dali Luka Modrić i Dejan Lovren, navodi Večernji list, zato što su, prema sumnjama USKOK-a, njihovi transferi bili pokriće za ilegalne isplate novca braći Mamić. Naravno, ovo su samo sumnje i ništa još nije potvrđeno.

USKOK sumnjiči braću Mamić da su Dinamo oštetili za 117 milijuna kuna te da su sebi pribavili protupravno stečenu imovinsku korist od oko 90 milijuna kuna. Uz to vežu optužbu oko Modićeva transfera, tj. zarade oko 52 milijuna kuna, koliko je Mamić, prema USKOK-u, navodno zaradio na tom poslu.

Tvrde kako je od 2009. do 2011. nalagao isplate na Modrićev račun, a ukupno se radilo o 81 milijunu kuna, a pokriće mu je navodno bio aneks ugovora o profesionalnom igranju iz kojeg proizlazi da Modrić ima pravo na 50 posto od budućeg transfera. USKOK sumnja da je taj aneks ugovora Mamić potpisao iako je znao da je Modrić već potpisao zapisnik o raskidu ugovora u kojem je naveo da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu. Nakon toga je, navodno, Modrić po Mamićevim uputama podigao 52 milijuna kuna te ih predavao ili Mamiću ili članovima njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima Večernjeg lista Modrić je tijekom ispitivanja u USKOK-u potvrdio da su se stvari odvijale na takav način.

Što se tiče Lovrena, USKOK-ove sumnje idu na to da je na sličan način njegov transfer poslužio kako bi se prikrila pozajmica koju je Dinamo dao Zoranu Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.