Jedan od najboljih hokejaša današnjice, Rus Ilja Kovalčuk, vraća se u NHL

Foto: Twitter

Jedan od najboljih hokejaša današnjice, Rus Ilja Kovalčuk (35) nakon pet sezona igrača u SKA Peterburgu odlučio se vratiti u NHL te je dogovorio sve uvjete trogodišnjeg ugovora s Los Angeles Kingsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovalčukova dolazak u Los Angeles objavio je generalni menadžer Kingsa Rob Blake.

“Oduševljeni smo što se Ilja odlučio pridružiti našoj organizaciji. On sa sobom nosi dodatnu vrijednost u pogledu vještine i strasti za pobjedom”, kazao je Blake najavivši kako će ugovor službeno biti potpisan 1. srpnja.

Kovalčuka su 2001. godine kao prvog na “draftu” izabrali tadašnji Atlanta Thrashersi za koje je igrao do 2010. godine kada je preselio u redove New Jersey Devilsa. No, u ljeto 2013. godine Kovalčuk se odlučio “umiroviti” iz NHL-a i tako raskinuti ugovor s Devilsima iako je imao za odraditi još čak 12 godina tijekom kojih je trebao inkasirati 77 milijuna dolara kako bi se vratio u Rusiju. Prema pravilima NHL-a Kovalčukov ugovor s Devilsima ipak je bio važeći sve do njegova 35. rođendana, a kako je Kovalčuk napunio 35 godina 15. travnja on je od sljedeće sezone ponovno u mogućnosti zaigrati u NHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima američkih medija, Kovalčuk će u Kingsima imati godišnju plaću od 6.25 milijuna dolara.

Tijekom svog boravka u NHL-u Kovalčuk je u 816 utakmica upisao 816 bodova (399 golova i 417 asistencija). Posljednjih pet godina proveo u SKA Peterburgu s kojim je dva puta osvajao naslov prvaka KHL-a za koje je u 298 utakmica postigao 327 bodova (138 golova i 189 asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.