Jedan od ključnih igrača iz zlatnog doba Nottingham Foresta: Bivši europski prvak angažirao novog menadžera

Foto: Twitter

Bivši dvostruki europski nogometni prvak Nottingham Forest izabrao je sjevernoirskog stručnjaka Martina O’Neilla (66) za novog menadžera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je O’Neill bio jedan od ključnih igrača u ‘zlatno doba’ Foresta koji je osvojio dva uzastopna europska naslova 1979. i 1980. godine.

O’Neill će na klupi Foresta naslijediti Španjolca Aitora Karanku koji je napustio City Ground nakon svega 12 mjeseci.

Nottingham Forest se trenutačno nalazi na devetom mjestu Championshipa, drugog razreda engleskog nogometa sa 39 bodova. Derby County, koji se nalazi na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u kvalifikacije za Premiership, ima četiri boda više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svojom predanošću klubu, poznavanjem igre i strasti za uspjehom, O’Neill će nastojati vratiti klub u vrh engleskog nogometa,” poručili su u klubu čiji dres nosi i bivši igrač zagrebačkog Dinama El Arabi Hillal Soudani.

O’Neill je od 2013. do studenog prošle godine vodio reprezentaciju Irske, a tijekom trenerske karijere vodio je Celtic, Leicester City, Aston Villu, Sunderland i Norwich City.

Kao igrač dres Nottingham Foresta je nosio od 1971. do 1981. godine osvojivši englesko prvenstvo (1978), dva Kupa prvaka (1979, 1980), europski Superkup (1979), te dva Liga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.