Neki jedva čekaju eventualni poraz: Tko je favorit, Hrvatska ili Argentina?

Foto: fah

Kako se približava utakmica 2. kola skupine D između Hrvatske i Argentine nekako se pojačava dojam kroz medije kako je Hrvatska favorit, što je vrlo opasno. Naime, bez obzira na činjenicu da Lionel Messi definitivno u argentinskoj reprezentaciji nije na istoj razini kao u Barceloni, okružen sve redom vrhunskim nogometašima, posve je jasno da Argentina može puno bolje nego protiv Islanda. Uostalom, da je Messi zabio iz kaznenog udarca Island se ne bi izvukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima moćnu reprezentaciju, prepunu velikih zvijezda, možda i najjaču u povijesti i ne treba se i nema se razloga bojati nikoga, međutim, uzimanje uloge favorita ispred Argentine nije pametno čak ni iz taktičkih razloga. Hrvatska je vodeća momčad skupine, Argentinci love Hrvate, nama odgovara remi, Argentini puno manje, posebno nakon žestokih kritika koje dolaze iz Argentine prema izborniku i samim igračima, pa čak i Messiju.

Da  u dijelu medija, i to ne samo hrvatskih, na neki način vlada euforija koja nije pretjerano pametna s obzirom kako nakon Argentine igramo s protivnikom protiv kojeg bi opet mogli imati imperativ u najmjanju ruku remija, vidi se i iz članka u Spotskim novostima koji se pozivaju na razgovore sa stranim novinarima, izvjestiteljima, reporterima u Rusiji.  Većina stranih novinara vjeruje da Hrvatska može daleko. Koliko? Na Svjetskom prvenstvu čimbenik sreće ponekad je i najvažniji, primjerice, Argentina nije pobijedila Island, a Engleska i Urugvaj slavili su u sudačkoj nadoknadi.

”Hrvatska ima jaku momčad, vidjelo se to i protiv Nigerije. Imate sjajan vezni red, na čelu s Modrićem, no najbitnije je da ste jako balansirana momčad, na svim mjestima imate kvalitetne igrače, a uz to svi ti igrači imaju već puno iskustva s velikih natjecanja. Hrvatsku vidim jako visoko, uz malo sreće i među četiri najbolje na svijetu”, kazao je Poljak Jaromir Kruk iz magazina Pilka Nožna za Sportske novosti.  Naravno, Hrvatska može daleko, no, on neće puno tugovati ako se to ne dogodi, Hrvati sasvim sigurno hoće.   Više od 10 000 Hrvata našlo se u Kalinjingradu, na prvoj utakmici Vatrenih, sjajna, pozitivna atmosfera mora se graditi postepeno, korak po korak. Dojam je da neki jedva čeka eventualni poraz Vatrenih, o čemu svjedoči i govor mržnje prema hrvatskoj reprezentaciji na društevnim mrežama. Hrvatska je pobjedom protiv Nigerije osigurala glavno – ostanak u igri do posljednjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad neki, dakle, samo neki, ne svi, stavljaju Hrvatsku u ulogu favorita protiv Argentine oni to čine samo zato da u slučaju poraza mogu što jače udariti po Vatrenima!

Cijela Hrvatska pokazala je zajedništvo, kako i Rusiji tako i u domovini,  kakvo skupina ekstremista, kojima je reprezentacija Hrvatske trn u oku od devedesetih do danas, nije očekivala, zašto ne nastaviti u istom tonu? Zašto ne pustiti igračima da igraju, navijačima da navijaju, a ekstremistima, koji znaju samo za mržnju, da tuguju nakon hrvatskih pobjeda?

Dakako, Hrvatska može pobijediti Argentinu, Vatreni su u ovom trenutku barem na razini dvostrukog prvaka svijeta, i to je najveća pohvala koju Vatreni mogu dobiti i koja je Vatrenima treba. Neka Argentinci podcjenjuju Hrvate, kao što su Brazilci Švicarce, Englezi Tunis, Francuzi Australiju… Bila bi to Argentincima velika pogreška, Hrvatska nije Tunis, nije Australija, a i jača je od Švicarske, nogometno, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.