Jesu li suci ‘uništili’ hrvatske snove o polufinalu Svjetskog prvenstva?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom, nakon dramatične utakmice u Koelnu, protiv Njemačke 21:22 ostala je bez izgleda za polufinale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica koja je podsjetila na bolje dane hrvatskog rukometa, ali…

Pošteno rečeno, Hrvatska je odigrala jednu pravu, čvrstu utakmicu, utakmicu koja je podsjetila na bolje dane hrvatskog rukometa, no, nije bilo dosta. Nije se moglo protiv u ovom trenutku ipak kompaktnije momčadi, a nije se moglo ni protiv sudaca te zaista na trenutke fanatične publike.  Nijemci su, nošeni sjajnom publikom, konstantno, svih 60 minuta pritiskali suce, koji su u ponekim, pa i onim ključnim situacijama, podilazili domaćinu.

Barem takve tvrdnje, prema prvim reakcijama, dolaze iz hrvatskog tabora nakon poraza i nakon velike borbe u utakmici koja je Hrvatskoj odnijela puno toga, no, ipak nije odnijela sve. Još uvijek smo živi, još uvijek imamo realne šanse za plasman na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Po to smo i došli na Svjetsko prvenstvo, zar ne? Malo je tko govorio o medalji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, naša reprezentacija uoči zadnjeg kola drugog kruga ima čak tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići.

Sami smo si krivi…

Poslije utakmice, kako smo već spomenuli, nažalost, glavna tema, barem u hrvatskim medijima i iz hrvatskog ”tabora”, su suci i njihove kontroverzne odluke u presudnim trenucima, presudne utakmice. Naime, suđenje Danaca protiv Hrvatske bilo je u najmanju ruku za ozbiljnu analizu, iako nam to neće pomoći. Najviše smo si sami krivi. I tome treba ozbiljno razgovarati.  Igrali smo sjajno, kao rijetko kada, u prvoj fazi SP-a, a onda smo stali, stali smo protiv momčadi protiv koje smo ”morali” pobijediti ako smo se željeli nečemu ozbiljno nadati. Ni u snu nismo imali pravo podcijeniti Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, da je Hrvatska odigrala protiv Brazila kao protiv Njemačke Brazil bi pognute glave napustio parket. Kako se pobjeđuju Brazilci pokazala nam je Španjolska, koju smo u prvom krugu pobijedili.

No, vratimo se suđenju, u završnici susreta, oko devedeset sekundi prije kraja Hrvatska je imala šansu za poravnanje rezultata, no, suci su sudili Manuelu Štrleku probijanje, iako se mogao suditi i prekršaj na našem krilnom igraču. Bivši hrvatski rukometni reprezentativci, Goran Šprem i Valter Matošević složili su se kako to ni u kom slučaju ne bi trebalo biti probijanje, međutim, suci su ipak glavni, a oni su odlučili suprotno našim željama. No, nije to bila jedina dvojbena odluka koja je otišla na našu štetu, iako je nakon dva šokantna poraza u samo dva dana teško govoriti o suđenju. Moramo napokon početi razgovarati o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.