Josip Vranković komentirao ždrijeb skupina EuroBasketa: ‘Imamo dosta dužnika s prošlog prvenstva’

Foto: fah

Ždrijebu skupina EuroBasketa košarkaša 2017. u Istanbulu prisustvovao je stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković koji je prokomentirao skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska, koja će u prvom krugu igrati u skupini C u rumunjskom Cluju, a suparnici će joj biti Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da tu imamo dosta dužnika s prošlog EuroBasketa, tu prvenstveno mislim na Češku. S druge strane, Crna Gora je ozbiljna reprezentacija. Ono što ćemo sigurno morati u ovoj grupi to je biti konkretni od prve utakmice. Smatram da će jednostavno trebati zauzeti što bolju poziciju s obzirom na grupu s kojom se križamo, odnosno tko bi nam mogli biti potencijalni protivnici. Pozicija s koje ćemo startati bit će jako važna”, rekao je stručni tajnik HKS-a.

Skupina u kojoj se nalazi Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj su Velika Britanija, Srbija, Rusija, Latvija, Turska i Belgija.

“Skupina D je jako ozbiljna. Smatram da će tu doći do raščlanjivanja kvalitete i tu je jako bitno da u tom križanju budemo i mi visoko jer ne očekujem da će Velika Britanija i Belgija biti te koje će nam pomrsiti račune. Visoko vidim i Srbiju i Tursku. Još jednom naglašavam, bilo bi dobro da u našoj grupi budemo što više pozicionirani s obzirom na taj daljnji ždrijeb. Smatram da imamo kvalitetu za proći, i ono što nam treba je homogenost i kontinuitet što smo i pokazali prošle godine”, objasnio je Josip Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče izbornika hrvatske reprezentacije Josip Vranković je kazao:

“Stručni savjet će se sastati u narednim danima i nadam se da ćemo u periodu od mjesec dana imati izbornika”.

Prvi dio natjecanja po skupinama EuroBasketa 2017. igrat će se u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, dok će se završnica, od osmine finala do finala, igrati u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u osminu finala izborit će po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

EuroBasket 2017. igrat će se od 31. kolovoza do 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.