“Junaci našeg doba”: Vatreni se prisjetili emotivnog dočeka nakon osvajanja srebra

Foto: fah

U posljednjoj, petoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije “Junaci našeg doba”, koja nas je provela kroz epsku priču o hrvatskoj reprezentaciji i njezinom putu do finala SP-a u Rusiji, prikazane su večeras snimke s dočeka u Zagrebu i razgovori s reprezentativcima o tom danu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

–  Trg je bio strava, fenomenalan prizor. Popneš se na pozornicu, vidiš te ljude, baklje, bilo je magično, nije izgledalo stvarno, rekao je Milan Badelj.

Ivan Rakitić ispričao je jednu anegdotu s tog dočeka:

– Jednu scenu nikad neću zaboraviti, i sad se naježim kad se sjetim. Bio je jedan stariji čovjek koji je plakao nevjerojatno. Samo je plakao. Doviknuo mi je: “Raketa, za ovaj trenutak sam dao sve. Toliku radost ste nam dali. Ako sutra umrem, neka, sve sam doživio. Da vidim Hrvatsku i naše ljude sretne.” Taj trenutak mi je veći i od medalje, veći od Svjetskog prvenstva, rekao je Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivno je sve to doživio i Andrej Kramarić:

–  Sjećam se da sam zaplakao četiri-pet puta, a kasnije nije ni bilo suza za plakanje. Posebno mi je teško bilo jer mi otac nije bio tu, vraćao se automobilom iz Rusije i nije stigao na vrijeme. Taj doček bit će uvijek najbitniji događaj mog života.

Nismo mi to dovoljno iskoristili, nismo dovoljno naplatili naše srebro”, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon Svjetskog prvenstva i dočeka govorilo se o nacionalnom stadionu, a evo do danas nismo milimetra napredovali po tom pitanju. Nemamo infrastrukturu, stadione, kampove. Dođu turisti iz Koreje, Kine, a nigdje ne vide sliku Luke Modrića ili hrvatske reprezentacije i natpis: Ovo je zemlja viceprvaka svijeta.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.