“Junaci našeg doba” o slučaju Kalinić: “Možeš biti ljut jer ne igraš, ali moraš pokazati poštovanje prema onome tko igra”

Foto: fah

U HRT-ovoj emisiji “Junaci našeg doba” ponovno je bilo zanimljivo i puno detalja koje do sada nismo znali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je Svjetsko prvenstvo u Rusiji otvorila s Nigerijom, a nakon te pobjedničke utakmice više ništa nije bilo isto. Nikola Kalinić odbio je ući u igru na poluvremenu.

“Krenuli smo s četiri napadača. Bod nam nije donosio ništa, a poraz bi nas izbacio van. Trebala nam je pobjeda. U špici je bio Kramarić, na krilima Rebić i Perišić, a ulogu drugog napadača povjerio sam Mandžukiću. Trebao mi je pored Krame borben tip koji grize i tako sam odluku objasnio igračima. Kalinić se zagrijavao, ali nije htio ući u igru. Trebao je igrati u drugom poluvremenu. Istu stvar napravio je protiv Brazila u pripremnoj utakmici za SP, a ponovilo se i na treningu nakon Nigerije. Nisam imao izbora i poslao sam ga kući. I danas kad se sjetim nisam sretan ni ponosan zbog te odluke”, rekao je Dalić.

Vedran Ćorluka također je komentirao situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je fenomenalan momak, tu nema dileme, i bit će naš prijatelj. No mislim da mu se nakupilo puno toga kroz godine i eskaliralo je u najgorem mogućem trenutku za njega i za nas. Znao je i sam da je pogriješio, nije mu to nitko trebao govoriti. Zaslužio je biti dio te priče i imati tu srebrnu medalju. Deset je godina dolazio u reprezentaciju i dobivao po 20-30 minuta”, kaže Ćorluka.

“Nije jednostavno biti na klupi, svatko misli da mora igrati i u tom je slučaju i on očekivao. Ja sam isto imao takav pogled nakon odlične sezone, da ću imati više minuta, ali izbornik je odlučivao tko će igrati”, pojasnio je Andrej Kramarić.

“Poznajem ga dvadeset godina, skupa smo stasali u Hajduku. Jako mi je žao, znam kakav je igrač i koliko je propatio u reprezentaciji. Jednostavno je puknuo u krivom trenutku”, smatra Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez obzira na sve, nogomet je kolektivni sport. Možeš biti ljut jer ne igraš, ali moraš pokazati poštovanje prema onome tko igra. Normalno je da se ne možeš jednako veseliti svom pogotku kao kada ga zabije netko drugi, ali upravo taj proces u sportu stvara velike ljude”, kazao je Milan Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.