Kad Vatreni doista postanu svjesni svojih mogućnosti neće više strahovati od ‘provokacija’ i protivnika kao što su Grčka ili Finska!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je saznala ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nije ispalo onako kako su se mnogi kad su očekivali Sjevernu Irsku nadali, ali je moglo biti i puno gore od Grčke. Švedska bi, vjeruje se, bila puno teži izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svemu unatoč Hrvatska bi trebala biti veliki favorit bez obzira na protivnika u dodatnim kvalifikacijama. Pokušajte za trenutak razmisliti, da li bi jedna Njemačka ili jedan Brazil, Francuska, strahovali od protivnika kao što je, ne podcjenjujući nikoga, Grčka? Provokacije? Nijemci bi im dali tri komada pa neka provociraju koliko god žele.

Hrvatska, s obzirom na brojne izjave poslije ždrijeba u Zurichu, još uvijek nije svjesna svoje snage, svog raskošnog talenta. Da je tome tako svjedoče i neke izjave posljednjih dvadesetak – tridesetak sati. Hrvati se boje provokacija u Grčkoj, strah, naravno, nije neopravdan, međutim, jednako tako nikakve provokacije ne mogu zaustaviti kvalitetniju momčad ako je ona prava.

Grčki i turski klubovi imaju fanatičnu publiku, često na krilima takve publike nadmaše svoje mogućnosti. no, do završnice Lige prvaka ne mogu čak ni uz pomoć provokacija. Sve dok se Hrvatska  ne bude uspoređivala s Njemačkom, Francuskom, Portugalom, Argentinom, Brazilom…, strahovat ćemo od svakog čak i nešto težeg gostovanja.  Hrvatska u najboljom izdanju jednoj Finskoj na Rujevici zabila bi pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi znamo kakva je Grčka; čeka nas borbena i agresivna momčad koja se često služi i kakvim provokacijama. Na takve stvari moramo biti spremni, tu ne smijemo reagirati. U Grčkoj će biti jako dobra atmosfera, ali jasno je da se najviše nas pita. Mi smo pojedinačno bolja momčad, ako budemo pravi u Zagrebu probit ćemo ih na vrijeme,” rekao je u razgovoru za portal Goal.com/hr Andrej Kramarić, nakon čega je nastavio:

“Očekujem da će se Grčka braniti u Zagrebu, tu nam je cilj što prije probiti njihov blok. Znamo da neće biti lagano, ali ulog je velik – Svjetsko prvenstvo. Mislim kako puno toga ovisi o prvoj utakmici, ako u Zagrebu uhvatimo pozitivan rezultat oni će nas u Pireju morati napasti. A tada će i nama sve biti puno lakše.”

Podsjetimo, Grčkoj je obrana jača strana, odlični su u destrukciji igre, borbeni do granice fanatizma, ponekad čak i prljavi u startovima više na protivnika nego na loptu, no, to je uglavnom sve. Na nogometnom tržištu Hrvatska vrijedi najmanje dvostruko više od Grčke.  To ipak nešto govori, osim ako u Realu, Juventusu, Interu, Barceloni, Atleticu, Milanu…, rade neznalice koje plaćaju Hrvate da igraju tek da popune broj? Nekako, naravno, ne vjerujemo u to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka je gubila od Farskih otoka, Finske…, no, ni Vatreni nisu uspjeli pobijediti Finsku u dvoboju koji su morali dobiti. Da se na Rujevici pobijedilo Finsku Vatreni bi već bili u Rusiji.

Na pitanje koliko je zadovoljan ždrijebom Kramarić je rekao:

“Ajmo reći da sam samo želio izbjeći Švedsku. Neću komentirati jesam li zadovoljan ili ne, svi znamo što nam je zadatak i da moramo dohvatiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Optimist sam, vjerujem da smo bolja momčad i da ćemo ispuniti naše ciljeve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo je biti optimist, još je ljepše biti svjestan svojih mogućnosti a onda i napokon  znati iskoristiti te mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.