Kako je naš Vatreni krenuo u biznis s crnim slavonskim svinjama?

Foto: snimka zaslona

Mladi su Slavonci prije šest godina krenuli uzgajati crne slavonske svinje i danas ih imaju oko 350. Njihova priča ne bi bila neobična da im u poslu nije pomogao nogometni reprezentativac Domagoj Vida, piše dnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja prva reakcija kada su mi dečki rekli da bi uzgajali crne svinje je bila: ‘Kakve sad crne svinje?’, ali Bogu hvala da sam ih poslušao i da sam imao povjerenja u njih i danas smo tu gdje jesmo”, rekao nam je Vida.

U posao su krenuli skromno, s četiri svinje.

“I to je bilo na možda oko 50 kvadrata, a sad smo dogurali do nekih 350 svinja”, rekao je Dimitrije Simonović, uzgajivač crne slavonske svinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kvaliteti njihovih proizvoda svjedoči široka lepeza naručitelja od Hrvatske preko Austrije, Švedske, Danske i Švicarske. Proslavljeni Vatreni, osim što im je pomogao pokrenuti posao, pomaže i plasirati proizvode.

“Skoro svi moji prijatelji sportaši me nazovu. Traže kulen, seku, slaninu, bilo što. Evo zadnje što smo poslali bio je jedan veći paket Dariji Srni u Ukrajinu, može pola Kijeva nahraniti”, rekao je Vida.

Uskoro će Srna moći nahraniti i cijeli Kijev jer, kako je Domagoj imao veliko srce i njima pružio posao, tako i oni planiraju pomoći drugima. Kreću s izgradnjom četiri nastambe, a do kraja ove godine u planu im je završiti dvije i time proširiti posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S jedne strane će biti svinjci za krmače, gdje će se one prasiti, s druge strane će biti za bravce koji će imati unutarnji dio i izlazak na pašnjak, prostor gdje će boraviti vani, hranjenje će ići od gore”, rekao je Dragan Simonović, uzgajivač crne slavonske svinje.

“Mislim da idemo u pravom smjeru da se proširimo još i više kako bi mogli znači zaposliti još nekoliko ljudi koji bi ostali tu kod nas u Slavoniji”, dodao je Dimitrije Simonović.

U Slavoniju će se nakon nogometne karijere vratiti i Vida, koji nam je otkrio svoje planove za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Planiram se vratiti. Evo, imam još, ako Bog da, pet do šest godina. Dokad bude zdravlja ću igrati nogomet, a onda, kad se vratim u Hrvatsku, naravno da ću im pomoći, da ću raditi sve što se može i vidim se u tome. Želim pomagati svojim prijateljima, svojoj Slavoniji, svom Miholjcu tako da ću ostati u tome”, rekao je Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.