Kako koronavirus utječe na sport? Otkazuju se brojna natjecanja, novi zaraženi sportaši, reagirala i UEFA…

Foto: fah

S obzirom na sve brže širenje koronavirusa otkazuju se brojni unaprijed predviđeni sportski događaji, a o čemu smo već u više navrata pisali.  Najteža je, kada govorimo o Starom kontinentu, zasad, situacija, u Italiji, no, ni ostatak Europe nije pošteđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirus utječe na sportske manifestacije diljem svijeta. Naime, otkazani su i jaki ATP i WTA turniri u Miamiju.

Gradonačelnik Miamija Carlos Gimenez je tim povodom objavio: “Iako se do ovog trenutka virus nije proširio i našim područjem, želimo donijeti mjere kako bi takva situacija i ostala.”

Podsjetimo, zbog epidemije koronavirusa u nedjelju su otkazani turniri u Indian Wellsu koji su trebali početi u četvrtak te trajati do sljedeće nedjelje. Prema tome najbolji svjetski tenisači i tenisačice, a među njima i hrvatski predstavnici, najmanje mjesec dana bit će bez turnira. Iako se o tome ne govori postavlja se pitanje je li upitno održavanje drugog Grand Slam turnira u Roland Garrosu?  Roland Garros na rasporedu je u svibnju u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se za trenutak u našu zemlju. Reagirao je i Hrvatski veslački savez, koji je odgodio sve planirane zajedničke aktivnosti do daljnjega.

Prema novim informacijama koje dolaze iz svijeta još dva nogometaša pozitivna su na koronavirus. Njemački Bild piše da je u Hannoveru zaražen i drugi nogometaš – Jannes Horn, a talijanski mediji javljaju kako je obolio i Manolo Gabbiadini iz Sampdorije Tri igrača Leicestera su pod sumnjom da imaju koronavirus i trenutno nisu s momčadi. Objavio je to trener ‘Lisica’ Brendan Rodgers. Leicester u subotu igra gostujuću utakmicu protiv Watforda koja još uvijek nije dovedena pod znak pitanja, prenose Sportske novosti.

Reagirala je i UEFA, na čiju se reakciju dugo čeka, a pred vratima je i Europsko nogometno prvenstvo. Naime, čelnici krovne europske organizacije odlučili su da će odluku donijeti u – sljedeći utorak. Što je tek za pet dana.
“U svjetlu tekuće situacije i širenju COVID-19 po Europi i analizi Svjetske zdravstvene organizacije, UEFA je pozvala predstavnike svojih 55 udruga članica, zajedno s članovima Europskog udruženja klubova, europskih liga i predstavnika FIFPro-a, na videokonferencijski sastanak koji će se održati u utorak, 17. ožujka, kako bi razgovarali o odgovoru europskog nogometa na epidemiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava će se odnositi uključivati ​​sva domaća i europska natjecanja, uključujući UEFA EURO 2020.”, priopćila je UEFA.

Spomenimo da je UEFA u utorak donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.

Odluka je donesena preventivno kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice – među kojima je puno maloljetnika – budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će UEFA odrediti naknadno.

Marca je, podsjetimo, pisala o tome da bi UEFA uskoro mogla donijeti odluku oko odgode natjecanja u Ligi prvaka te Europskoj ligi, i dok se takva odluka očekuje Mundo Deportivo piše kako je UEFA imala prijedlog Sevilli i Romi da svoj dvoboj osmine finala Europske lige odrade na način da se odigra jedna utakmica i to na neutralnom terenu

S druge strane britanski Telegraph donosi vijest kako tri nogometaša jedne premierligaške momčadi imaju simptome nalik koronavirusu. Prema podacima Telegrapha taj je klub odlučio testirati sve igrače na koronavirus, a rezultati se očekuju sutra…

Spomenuli smo Marcu? Naime, Marca je objavila kako su  dvije nogometašice Real Sociedada zaražene koronavirusom, prenose Sportske novosti.

Situacija se mijenja očito iz sata u sata…

Iz Kine, srećom, napokon stižu i dobre vijesti. Naime, Kina je proglasila kraj vrhunca epidemija u toj zemlji, javlja BBC.  Očekuju završetak pandemije do lipnja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.