Kako Petra Martić provodi vrijeme na Floridi u doba korone? ”Završila sam s reprezentacijom zbog svojih zdravstvenih problema”

Foto: fah

Najbolja hrvatska tenisačica, Petra Martić, pauzu uzrokovanu pandemijom koronavirusa provodi u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije, na Floridi, u Miamiju. U spomenutom se gradu Petra nalazi od ožujka kada se trebao odigrati jaki turnir za tenisače i tenisačice, međutim, zbog korone je otkazan. Ovo je godine, po prvi puta od Drugog svjetskog rata, otkazan čak i Wimbledon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Miamiju sam kod naših prijatelja. Odlučila sam ostati ovdje kad se stanje u Europi počelo pogoršavati. Sad nije bajno ni ovdje, čekam da se situacija malo popravi, pa da se vratim doma u Split”, rekla je Petra Martić za Večernji list.

Podsjetimo, Petra je trenutno po WTA listi 15. igračica svijeta. Kako provodi dane u Miamiju, kako trenira, trenira li uopće i čime se još bavi?

”Još uvijek ne treniram punim intenzitetom, s obzirom na to da se i dalje ne zna kad će se turniri ponovno igrati, ali svakodnevno odradim barem jedan trening, ili tenis ili teretanu. Ove dane koje moram provoditi u kući kratila sam kuhajući. Volim biti u kuhinji, isprobavati nove recepte”,  poručila je Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Petra Martića vuče podrijetlo iz Duća kraj Omiša, na društvenim mrežama se pohvalila da je umijesila soparnik, tradicionalno jelo iz isto tako njenih Poljica.

”Eto, između ostalih jela napravila sam i svoj prvi soparnik. A što se uspješnosti tiče, moram priznati da ću ga morati još nekoliko puta napraviti dok ne ispadne ukusan, kao onaj koji mi baka i dida prave.”

Ima li vremena za neki hobi u vremenima korone, kad dane provodi više manje u nekoj vrsti karantene?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Između kuhinje i teretane, čujem se s prijateljima, a volim gledati i dokumentarne filmove, serije…”

Je li Petri Martić žao što je sezona prekinuta, baš u trenucima kada je krenula prema vrhu, prema prvih deset?

”Naravno da mi je žao što je sezona prekinuta, jer sam u Dubaiju (u polufinalu poražena u dva tie-breaka od Ribakine … ) osjetila da napokon pronalazim ritam. Ali svakako ću biti spremna za povratak, kad god to bude, iako, nažalost, nitko u ovom trenutku ne zna kad će to biti. A nedostaju mi mečevi, to svakako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaleđivanje renkinga na duže vrijeme, što Petra misli o tome? Takva situacija bi Petru ostavila privremeno na vrlo dobrom 15. mjestu, a prije toga je bila čak i 14.?

”Zaleđivanje renkinga bilo je neminovno u ovoj situaciji. I jedina logična odluka u ovom trenutku po mom sudu.”

Kad jednog dana, mnogi se nadaju da će to biti jako brzo, krenu mečevi koji bi turnir Petra najviše voljela osvojiti i zašto? Zasad je osvojila Istanbul i to prošle godine.

”Maštam da osvojim Roland Garros i mislim da to nije tajna. To mi je oduvijek bio omiljeni turnir i uz njega me veže mnogo lijepih uspomena.” Podsjetimo, prošle godine je ondje bila u svom prvom Grand Slam četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Kako ide suradnja s novim trenerom Martijnom Bokom?

”Dobro surađujemo, iako nismo proveli puno vremena zajedno. No, zasad sam zadovoljna kako funkcioniramo, uživam raditi s njim. ”

Kako Petra Martić komentira situaciju s hrvatskom Fed kup reprezentacijom? Zbog čega se već godinama ne možemo pomaknuti iz Euroafričke zone? ” Nisam posljednjih godina bila u reprezentaciji, tako da mi je teško komentirati rezultate, bilo bi to nezahvalno s moje strane. I isto tako smatram da je nepotrebno tražiti krivca, pogotovo zato što je reprezentacija rijetko bila u punom sastavu.”

Petra je u svojoj karijeri dosad zaradila 5,1 milijun USD.  Bivši trener Petre Martić, Vedran Martić, šef je svih hrvatskih reprezentacija. Bi li on Petru mogao uvjeriti da sljedeće godine ipak zaigra za reprezentaciju? Tako bi onda mogla i na OI…

”Drago mi je da je Vedran novi izbornik, on je odličan trener i mislim da će jako dobro odraditi svoj posao. No, što se mene tiče, ja sam završila s reprezentacijom. I to zbog svojih zdravstvenih problema i problema s leđima, a ne zbog izbornika. Tako da – iako bih voljela nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju – i dalje ostajem pri svojoj odluci da je s reprezentacijom gotovo’‘, poručila je za kraj Petra Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.