Kako pronaći snagu za novi veliki derbi? Zašto Hrvatska protiv Francuske ipak ne igra ‘nebitnu’ utakmicu?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići.

Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili plasman na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. godine. Kvalifikacije će izboriti sedam najboljih sa SP-a, pa je važno da ‘kauboji’ osvoje treće mjesto u skupini kako bi osigurali plasman među šest najboljih.

Hrvatska će, ako izgubi i od Francuske, ostati na četiri boda, koliko sada ima i Španjolska, a ‘Furija’ će u zadnjem kolu igrati protiv Njemačke. Do četiri boda može i Brazil ako pobijedi Island. U tom slučaju zatvorio bi se krug od tri reprezentacije od četiri boda, a zbog gol-razlike u međusobnim duelima, Španjolci bi uzeli treće mjesto, a Hrvatska bi zauzela četvrto mjesto i potom igrala za sedmo mjesto protiv četvrtoplasirane ekipe iz druge skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatska i Španjolska same budu imale po četiri boda, treće mjesto će osvojiti ‘kauboji’ zbog boljeg međusobnog duela iz prve faze natjecanja.

No, sve moguće kalkulacije padaju u vodu ukoliko Hrvatska smogne snage odigrati još jednu utakmicu kakvu je igrala večeras protiv Njemačke. Naime, sasvim sigurno Francuzi neće imati na svojoj strani u onoj mjeri suce u kojoj su to imali Nijemci. Dakle, protiv Francuske ne igramo nebitnu utakmicu, naprotiv. I bod bi nam bio dovoljan za ostvarenje minimalnog cilja, plasmana na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Moguće je da bi na tom turniru Hrvati bili domaćini.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.