Kalik se vratio u Hajduk: Dolazim spreman boriti se za titulu

Foto: fah

HNK Hajduk i HNK Gorica postigli su dogovor o transferu 24-godišnjeg Anthonyja Kalika koji je s Bijelima potpisao ugovor do 2026. godine i nosit će dres s brojem 7, objavio je splitski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su klubovi uspjeli naći zajednički jezik potvrdili su i Velikogoričani.

Kalik se nakon dvije i pol godine vraća na Poljud gdje je prvi put stigao u zimskom prijelaznom roku 2016. godine iz australskog Central Coast Marinersa. Anthony je ukupno odigrao 32 službene utakmice te je pri tom postigao jedan pogodak. U međuvremenu je Anthony odigrao preko 50 službenih utakmica za Goricu gdje je između ostalog surađivao i sa sadašnjim trenerom Hajduka Valdasom Dambrauskasom.

– Anthony je s 18 godina stigao iz Australije u Hajduk nakon čega se razvijao kroz tadašnju drugu momčad, a zatim je prešao u prvu ekipu. Kroz posudbe u drugim klubovima te igrama u Gorici napravio je evidentan napredak, razvio se kao igrač i podigao razinu kvalitete svoje igre. Radi se o profilu veznog igrača s osnovnim pozicijama centralnog i ofenzivnog veznog te smo ciljano na tržištu tražili igrača takvih kvaliteta, objasnio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući i jedva čekam početi trenirati i igrati. Ovim putem zahvaljujem se i Gorici na svemu, tamo sam dosta narastao kao igrač i kao čovjek. Uvijek sam znao da ću se vratiti na Poljud jednog dana. Za Hajduk ću dati sve, navijači mogu od mene očekivati borbenost i da ću ostaviti srce na terenu. Plus je to što sam sada počeo više asistirati i zabijati što prije nisam tako često radio. Dolazim spreman boriti se za titulu, znam koje su ambicije klub, svjestan sam koliko ljudi to čeka, ekipu imamo i možemo to ostvariti, istaknuo je Kalik piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.