Kalkulacije: Hrvatskoj je za plasman na EP dovoljan bod, ali postoji opcija i u slučaju poraza od Slovačke

epa07918806 Croatia's Domagoj Vida clashes with Wales' Daniel James (C) during the UEFA EURO 2020 group E qualifier soccer match between Wales and Croatia held at Cardiff City Stadium in Wales, Britain, 13 October 2019. EPA/PETER POWELL

Hrvatska je nakon pobjede nad Mađarskom 3:0 u skupini E remizirala s Walesom 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su Vatreni pobijedili u Walesu već bi ove nedjelje osigurali izravni plasman na Euro, ali nisu uspjeli i odluka je prolongirana za idući mjesec kad igraju protiv Slovačke.

Hrvatska će 16. studenog na Rujevici ugostiti Slovačku i dovoljan joj je jedan bod za plasman na Euro.

Utakmica se igra na domaćem terenu, ali na najmanjem domaćem stadionu u kvalifikacijama. Zbog kartona Dalić ne može računati na stupove obrane, Dejana Lovrena i Domagoja Vidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji još jedna mogućnost, čak i ako Hrvatska doživi poraz od Slovačke. Ona bi nas tada preskočila na ljestvici, tako da bi se morali poklopiti rezultati utakmica Azerbajdžan – Wales u pretposljednjem i Wales – Mađarska u posljednjem kolu da bi Hrvatska prošla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.