Kandidat za predsjednika HNS-a: ‘S Mamićem sam imao korektan odnos, a reprezentacija treba igrati diljem Hrvatske’

Foto: HNS

29. srpnja bit će izabran novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako sam se odlučio kandidirati? Kad sam shvatio da Davor Šuker neće izići na izbore, u razgovorima s predstavnicima županijskih organizacija, uz podršku brojnih klubova, shvatio sam da me mnogi vide na čelu Saveza i da je kandidatura zapravo logičan nastavak moje nogometne priče. Prošao sam sve stepenice, od županijske organizacije do Izvršnog odbora HNS-a. Posljednjih sezona stekao sam puno iskustva na dužnostima direktora natjecanja i infrastrukture, a onda i kao izvršni direktor Saveza”, objašnjava Marijan Kustić.

Član je HDZ-a, pa se to učestalo spominje.

“Svakako želim pojasniti tu situaciju jer vidim da se često barata pogrešnim podacima, miješaju se kruške i jabuke. Dakle, predsjednik Ličko-senjskog županijskog nogometnog saveza ja sam postao 2011. godine, a u politiku sam ušao tri godine poslije, “u sezoni 2013-14”. Znam da je politika mnogima poslužila kao odskočna daska prema nogometnim forumima, ali u mojem slučaju priča je bila obratna – iz nogometa sam krenuo prema politici. Rekoh već, nisam u toj karijeri preskakao stepenice, išao sam korak po korak. Zbog toga niti interpretacija da sam u predsjedničke izbore krenuo s političkim vjetrom u leđa nije točna. Premijer Plenković zaista jest veliki navijač reprezentacije i svih naših klubova, uživamo njegovu maksimalnu podršku, ali budite sigurni da se on ne miješa u procese unutar naše organizacije”, kaže za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Europskom prvenstvu.

“Primarni cilj bio je prolazak skupine, a Dalić ga je ostvario tako da njegov status nema potrebe preispitivati. U osmini finala naša je reprezentacija odigrala ljepoticu turnira, onih 3-3 nakon 90 minuta uz malo više sreće, uz iskorištene šanse Kramarića ili Oršića, lako se moglo prevaliti na našu stranu. Tamo u Kopenhagenu još jednom smo se uvjerili u ono što otprije znamo, da je reprezentacija uz podršku navijača puno jača momčad. Sretan sam i što smo na turniru potvrdili predviđanja o dolasku novog vala igrača, u mladim reprezentativcima posjedujemo veliki potencijal”, smatra on.

Osvrnuo se i na priču oko nacionalnog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja od početka zagovaram tezu da nam reprezentacija treba igrati diljem Hrvatske, jer ona je naša zajednička vrijednost, a osim toga i igrači su sretniji kad igraju u svim dijelovima zemlje. U tom smislu trebaju nam i Poljud, i Rujevica, i novi stadion u Osijeku, ali logično je da Zagrebu kao glavnom gradu treba pravi stadion. Vodeći ljudi Dinama su već izrazili spremnost da krenu u projekt izgradnje novog stadiona, sad očekujem od Zagreba kao vlasnika zemljišta da odluči što i gdje. Moje mišljenje je da postojeći maksimirski stadion treba srušiti i na istom mjestu sagraditi novi na kojem bi mogli igrati i Dinamo, možda i neki drugi zagrebački klubovi, naravno i reprezentacija”, priča.

Jedna od tema je bio i Zdravko Mamić.

” U sportskom smislu, uvijek smo imali dobru suradnju. Bio je to korektan odnos u kojem on prema HNS-u nije imao posebnih zahtjeva. Ne mogu reći da je zvao i od Saveza tražio ustupke. Svakom objektivnom je jasno da je Mamić imao velike zasluge za Dinamove rezultate i trofeje, ali u klupsku stvarnost ne ulazim, kao što se ne mogu miješati niti u njegove pravosudne bitke. To nije moja domena”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.