Koliko god se neki trudili ne može se pobjeći od istine: Najljepši dani hrvatskog rukometa bili su dani s Linom Červarom!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajnom se igrom protiv aktualnog svjetskog prvaka, Francuske, vratila na pobjedničke staze. Ponovno, po tko zna koji puta, Hrvati su ustali kad su ih svi već ”pokopali.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom i igrom protiv Francuza Hrvatska je podsjetila na najbolje dane hrvatskog rukometa. Najbolji dani, tko god što mislio o tome, koliko god mi o tome šutjeli, hrvatskog rukometa bili su dani Line Červara, odnosno, dani kad je popularni Lino vodio ”Kauboje” do najvećih svjetskih rukometnih visina. Izdvojimo tek dva zlata. Pod vodstvom Červara Hrvatska je osvojila svjetsko i olimpijsko zlatno odličje. S pravom je Lino, ogorčen pisanjem nekih medija, ponajprije Jutarnjeg lista, o sebi nakon pobjede protiv Francuske govorio kao o najtrofejnijem rukometnom izborniku.

Hrvatska je prije otprilike deset godina na Svjetskom prvenstvu, i opet pod vodstvom Line Červara, osvojila srebrnu medalju. Kako je Hrvatska igrala na domaćem terenu neki su novinari tada, a ponajprije Božo Sušec, tadašnji komentator HRT-a, srebro proglasili neuspjehom, gotovo pa debaklom. Bilo je to posljednje hrvatsko svjetsko srebro, na svjetskim prvenstvima nakon toga osvojili smo tek još jednu broncu. Toliko o podcjenjivanju uspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i toliko o podcjenjivanju samog izbornika Červara, čija energija nikoga ne ostavlja ravnodušnim bez obzira na njegove godine. Koliko ima onih koji su biološki mlađi od Červara, a da su od njega ipak puno stariji?

Lini Červaru treba odati priznanje, ako ni zbog čega, a ima puno razloga da se trofejnom treneru oda zasluženo priznanje, a ne da ga se brutalno povlači po medijima, a ono zbog činjenice da je na ovo Svjetsko prvenstvo pozvao PET debitanata, što se pokazalo kao PUN pogodak. Drugim riječima, kad jednog dana ode nitko neće moći reći kako je ”Mago di Umago”, kako su mu mnogi tepali prije petnaestak godina, iza sebe ostavio pustoš. Ima onih, nažalost, koji tvrde da će trener koji je osvoji pregršt medalja na velikim natjecanjima, iza sebe ostaviti ”spaljenu zemlju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već na prvom koraku takve demantira debitant Marin Šipić, koji je protiv Francuske ponovno odigrao hrabru utakmicu, zabio je jedan gol.

“Ovo je velika pobjeda nakon svih stvari koje su nam se događale. Momčad je pokazala karakter i kako se gine za dres reprezentacije. Ozračje u ekipi je fenomenalno, i stariji poštuju nas mlade i stvarno je bio užitak igrati u ovakvoj momčadi. Sad nam je još žalnije za utakmicu s Brazilom”, kazao je mladi Splićanin.

Dakle, Červar itekako slaže momčad, koja ima širinu, koja ima perspektivu, za budućnost i sve ono što Hrvatsku čeka u idućoj, 2020., Olimpijskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nitko, pa ni Červar, nije imun na pogreške. U neočekivanom porazu od Brazila itekako ima njegovog udjela, no, ako se Linu ”pljuje” kad gubi onda zaslužuje priznanja kad se pobjeđuje, Hrvatska je na ovom SP-u uzela dva velika ”skalpa”, svladala je Hrvatska aktutalnog europskog prvaka – Španjolsku i aktualnog svjetskog prvaka – Francusku. Tim više boli poraz od Brazila, tim nas više peku sudačke pogreške protiv domaćina Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.