(FOTO) Kolinda Grabar-Kitarović ispratila dio hrvatskih sportaša na OI u Rio

Foto: fah

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ispratila je hrvatske sportaše na Olimpijske igre u Riju, koje počinju otprilike za dva tjedna, točnije, otvorenje Igara bit će 5. kolovoza. a zatvaranje 21. kolovoza na stadionu Maracanã.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Naime, dio sportaša je u pratnji predsjednika HOO-a Zlatka Mateše danas posjetio hrvatsku predsjednicu koja im je poželjela sreću na najvećem sportskom natjecanju godine. Nema većeg uspjeha od medalje na Olimpijskim igrama, bez obzira na sva ostala kontinentalna i interkontinetalna natjecanja.  Mnogi će sportaši priznati koliko im je zapravo važno sudjelovanje na Olimpijskim igrama, kao što je bilo važno prvo sudjelovanje hrvatskim sportašima na Olimpijskim igrama davne 1992. godine.

Foto: fah
Foto: fah

Junak prošlih Olimpijskih igara u Londonu, koji će biti hrvatski adut i u Riju, Giovanni Cernogoraz predao je predsjednici Grabar-Kitarović ruksak sa opremom olimpijaca.

Predsjednica je tek kratko poželjela sreću sportašima “sa željom da se i nakon Olimpijskih igara ponovno susretnemo i proslavimo naše uspjehe.” Čelnik HOO-a Zlatko Mateša rekao je da jedan dio sportaša ipak nije stigao u Ured predsjednice zbog svojih sportskih obveza. “Ovi naši sportaši su najbolje što Hrvatska ima i sigurno će dostojanstveno i na najbolji mogući način braniti naše boje u Riju”, rekao je Mateša, inače bivši premijer Republike Hrvatske u razdoblju od 1995. do 2000.godine.  Mateša je rekao da će 86 hrvatskih sportaša i sportašica ići na OI u Rio, dok će izaslanstvo ukupno brojati 168 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Drugi dio hrvatske ekspedicije koja će otputovati na Olimpijske igre u Rio predvodit će Blanka Vlašić i Sandra Perković, koja je prije četiri godine u Londonu osvojila zlatnu medalju.

Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.