Kolumnist Bilda: ‘Niko, kad bi ovo napravio tad bi bio jedan od najvećih Bayernovih trenera već u prvoj godini na klupi’

Foto: fah

Kolumnist Sport Bilda Raimund Hinko napravio je analizu situacije u redovima bavarskog velikana pod vodstvom Nike Kovača. Naime u posljednje dvije utakmice nije bilo baš sjajno – nakon remija protiv Augsburga (1:1) uslijedio je poraz od Herthe (2:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Siguran sam da će trener na prvi poraz reagirati samopouzdano’, tim riječima završio sam svoju kolumnu prije tjedan dana. A taj poraz došao je brže nego li sam očekivao”, piše Hinko.

Piše o Bayernovom stoperu Jeromeu Boatengu, koji se zalagao za njegov ostanak ovog ljeta. “Borio si se za Jeromea, a sada gledaš kako se nespretno popikava”, dodajen.

“Ribery ima previše kontakta s loptom. Francuzovi trkovi obično završe izgubljenim loptama i kontranapadima suparnika. Drugi starosjedioc na desnoj strani Arjen Robben djeluje mi brže i opasnije. Ne bi bila pogreška na lijevu stranu staviti Sergea Gnabryja”, kritizira dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Niko, zadatak da izbaciš i zaslužne igrače i miljenike publike bit će težak. Još od doba velikog Ottmara Hitzfelda nitko nije rotirao momčad tako nemilosrdno kao ti protiv Augsburga (1:1). Otada je smanjio rotaciju igrača. Hitzfeld je u veljači 2001. godine izgubio od Unterhachinga 0:1 u minhenskom predgrađu i na kraju je osvojio naslov prvaka sa svega bodom prednosti ispred Schalkea, ali je osvojio Ligu prvaka. Niko, to bi mogao odmah potpisati. Tada bi bio jedan od najvećih Bayernovih trenera već u prvoj godini na klupi”, zaključuje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.