Na koncu još jedne godine izbornik Čačić ima razloga za zadovoljstvo: Belfast posljednja stepenica Vatrenih!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u nedjelju u Belfast na prijateljski susret sa Sjevernom Irskom, a izbornik Ante Čačić poveo je 16 igrača, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a. Uoči posljednje utakmice hrvatske reprezentacije ove godine Ante Čačić ima razloga za zadovoljstvo. Bila je ovo uspješna godina za hrvatsku reprezentaciju, iako vjerojatno hrvatski navijači nikad neće prežaliti poraz Vatrenih u osmini finala Eura protiv Portugala, za što i izbornik snosi dio krivice. No, nakon toga i prije toga Hrvatska je igra i Hrvatska je igrala vrlo dobar nogomet, na trenutke odličan.  Iz četiri utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo tri pobjede i jedan nesretni remi, sasvim dovoljno za mirnu i ugodnu zimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puta u Belfast pošteđeni su kapetan Luka Modrić, Mateo Kovačić, Danijel Subašić, Ivan Perišić, Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić.

“Island je uspješno apsolviran i u dobrom raspoloženju putujemo u Belfast. Vodimo 16 igrača s namjerom da odigramo dobru utakmicu. Svaka je utakmica važna, a ova pritom može dati mnogo odgovora o igračima koji su do sada manje sudjelovali u igri reprezentacije”, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u subotu je Hrvatska pred praznim tribinama stadiona Maksimir pobijedila Island s 2-0 i učvrstila se na vodećoj poziciji u skupini. Oba pogotka zabio je Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neki su kod mene prvi puta, a oni koji manje igraju u svojim klubovima imat će priliku dobiti pravi, natjecateljski podražaj. Stoga očekujem pravu utakmicu i ne dvojim da je Hrvatska izazov svima, pa tako i Sjevernoj Irskoj koja je u nizu nepobjedivosti na svom terenu. Učinit ćemo sve da im taj niz prekinemo”, dodao je Čačić.

U sklopu kvalifikacija za SP 2018. Sjeverna Irska je u petak dobila Azerbajdžan sa 4-0, te je na drugom mjestu u skupini C sa 7 bodova, dok vodeća Njemačka ima maksimalan učinak, odnosno 12 bodova.

“Bili su sudionici ovogodišnjeg Eura, a igra im je preslika igre ‘sjevernjaka’, kao što igra Island. Mislim da nas ničime ne mogu iznenaditi”, rekao je Čačić uoči dvoboja protiv Sjeverne Irske, koji je na rasporedu u utorak u 20.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.