Korektni izbornik Islanda: ‘Sve čestitike impresivnoj Hrvatskoj, ne bih se iznenadio da postane prvak svijeta’

Foto: fah

Nogometaši Hrvatske, koji su uoči posljednjeg kola praktično osigurali prvo mjesto u D skupini SP-a, u utorak su u Rostovu na Donu pobijedili Island sa 2-1, te će kao pobjednici skupine u osmini finala 1. srpnja u Njižnem Novgorodu igrati s Danskom. No, tome unatoč Vatreni su borbeno i pošteno odradili svoj posao u grupi protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island, iako je u jednom trenutku stisnuo Vatrene, nije uspio dobiti ”pričuvnu” hrvatsku reprezentaciju, za koju je na vratima briljirao najbolji igrač utakmice Lovre Kalinić.

“Znali smo kako bi utakmica s Hrvatskom trebala izgledati jer smo s njom nedavno igrali u europskim kvalifikacijama. Bio sam zadovoljan našom igrom što se tiče prvog poluvremena. Prvi hrvatski pogodak nas je poljuljao. Međutim, davno nismo stvorili toliko šansi protivniku kao što je Hrvatska. U baterijama naših igrača na kraju je utakmice ostao vjerojatno jedan ili dva posto. Dali su sve od sebe. Imali smo šansu da odemo u osminu finala. Nažalost, nismo uspjeli”, nakon utakmice rekao je islandski izbornik, Heimir Hallgrimsson, koji je pohvalio, vrlo korektno, hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

“Hrvatskoj sve čestitke na pobjedi. Impresivan je način na koji je igrala. Ne samo protiv nas, već u svim utakmicama u našoj grupi. Ne bih se iznenadio da Hrvatska otiđe do kraja, odnosno da osvoji svjetski naslov prvaka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sve smo bacili na napad, uveli napadača umjesto braniča, no tada ste dosta izloženi u obrani. Morali smo riskirati i baciti sve na jedan broj, a nogomet zna biti okrutan. Takav je život”, zaključio je korektni izbornik Islanda, od kojeg bi izbornik Argentine Jorge Sampaoli mogao puno toga naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.