Korona profiterstvo: Klubovi zarađuju na zaštitnim maskama, Barcelonine najskuplje….

Foto: Snimka zaslona

Iako se pandemija koronavirusa, zbog koje je u jednom trenutku cijeli svijet bio na neki način paraliziran, dobrim dijelom povukla ipak je oprez nužan. Naime, europski se nogomet se bori protiv pandemije, a prvenstva se nastavljaju, neka su već i nastavljena, 49 momčadi iz pet najjačih liga Europe prodaje zaštitne maske ”kako bi pomogli navijačima da se zaštite”, ali i da se ne zavaravamo, kako bi iskoristili korona krizu te zaradili. Pitanje zašto maske prodaje francuska liga s obzirom da je zbog ne baš najbolje reakcije francuskog predsjednika Macrona spomenuta država vrlo loše reagirala na početku pandemije te se nogometna natjecanja ove sezone u ovoj europskoj državi neće nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, klubovi, promovirajući vlastiti brend, zarađuju na zaštitnim maskama, a najveću je cijenu istaknula Barcelona.  Web stranica apuestas-deportivas.es objavila je popis svih klubova koji su  koji su lansirali maske s klupskim grbovima, zajedno sa statistikama o najprodavanijim i najskupljim.

Na čelu te liste je katalonska Barcelona, koja prodaje maske po 18 eura, nakon nje slijedi pariški PSG, iako se u Francuskoj nogomet zasad neće nastaviti, na trećem je mjestu Roma, koja, kao i PSG, maske prodaje po 15 eura po komadu.

Španjolski Betis ima najjeftinije maske u cijeloj Španjolskoj, naime, maske prodaju po 3.99 eura komad, dok su u Njemačkoj Borussia Monchengladbach i Bayer Leverkusen maske svojim navijačima odlučili prodati po samo 2.99 eura.  Podsjetimo, Njemačka ima najviše prodanih maski, s time da samo dvije momčadi Bundeslige ne puštaju zaštitne maske s imenom kluba u prodaju, to su Leipzig i Paderborn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj je osam klubova iz La Lige proizvelo i u prodaju pustilo klupske zaštitne maske.

Većina se zaštitnih maski prodaje pojedinačno, no, neke se prodaju i u pakiranjima.  Primjerice, engleski klubovi Manchester City, Aston Villa i Everton nude tri za 19 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.