Košarkaš je preminuo od srčanog udara nakon što je za srčano oboljenje okrivio cjepivo protiv Covida

Foto: Društvene mreže

Profesionalni dominikanski košarkaš Óscar Cabrera Adames umro je ovaj tjedan nakon srčanog udara dok je bio podvrgnut testu opterećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema objavi na društvenim mrežama dominikanskog sportskog komentatora Héctora Gómeza, 28-godišnjakov stres test je obavljen u zdravstvenom centru u Santo Domingu, piše NY Post.

Vjeruje se da je Cabrera Adames bolovao od miokarditisa. Bolest može oslabiti srce i njegov električni sustav, što smanjuje sposobnost srca da pumpa krv, navodi American Heart Association.

> 37-godišnji biciklist preminuo od srčanog udara: Je li obolijevanje sportaša od srčanih bolesti povezano s cjepivom protiv COVID-a?

Cabrera Adames sugerirao da je obolio nakon cijepljenja

Nakon njegove smrti pojavile su se objave na društvenim mrežama u kojima je Cabrera Adames sugerirao da je obolio od rijetke bolesti srca nakon što je primio dvije doze cjepiva protiv Covid-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobio sam prokleti miokarditis od uzimanja je*enog cjepiva. (Dobio sam 2 doze Pfizera) I znao sam! Mnogi su me upozoravali”, napisao je Cabrera Adames na društvenim mrežama.

“Ali pogodite što? Bilo je obavezno ili nisam mogao raditi. Ja sam međunarodni profesionalni sportaš i igram u Španjolskoj. Nemam nikakav zdravstveni problem, ništa, ni nasljedno, ni astmu, NIŠTA! Iznenada sam se srušio na tlo usred utakmice i skoro umro. Još uvijek se oporavljam i napravio sam 11 različitih kardioloških pretraga i pogodite? Ne nalaze ništa”; objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolaps Cabrere Adamesa dogodio se tijekom utakmice Španjolske amaterske košarkaške lige 2021. Tijekom utakmice se onesvijestio, a kasnije je na nosilima prevezen u bolnicu.

Stres test je dizajniran da pokaže kako srce funkcionira tijekom tjelesne aktivnosti. Medicinsko osoblje obično pričvrsti elektrode na pacijentova prsa tijekom testa. Stroj zatim bilježi električnu aktivnost srca. Ostaje nejasno je li stres test bio izravni uzrok srčanog udara Cabrere Adamesa, piše Foxsports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.