Kovač i Conte zadovoljni remijem

Split, 12.6.2015. - Kvalifiikacijska utakmica za odlazak na EP u nogometu izmeðu Hrvatske i Italije. foto HINA / Mario STRMOTIÆ / mm

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač i talijanski izbornik Antonio Conte nakon utakmice dviju reprezentacija pred praznim Poljudom u odvojenim su izjavama rekli da su zadovoljni neodlučenim rezultatom 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica je bila teška, ali po meni bila izjednačena i rezultat je korektan te jedna i druga reprezentacija mogu biti zadovoljne”, rekao je Kovač.

Po njegovim riječima, hrvatska je reprezentacija ovaj bod zaslužila i svaki rezultat osim poraza u ovoj utakmici Hrvatskoj je dobrodošao. Kovač se nije složio s talijanskim kolegom koji je ustvrdio da je Italija bila bolja na Poljudu.

“Ne bih sada ulazio u priče tko je bio bolji, mislim da je utakmica bila al pari i svaka je reprezentacija imala svoje šanse”, dodao je hrvatski izbornik koji je pozitivnim za Hrvatsku ocijenio i neodlučeni rezulatat u utakmici Norveška – Azarbejdažan (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokušat ćemo u sljedeće dvije utakmice protiv Azarbejdžana i Norveške izboriti plasman na Europsko prvenstvo, a ako ne uspijemo onda nam to preostaje u zadnje dvije utakmice. Mi želimo plasman na Europsko prvenstvo i tako ćemo se pripremati za sljedeće utamice”, kazao je Kovač koji je rekao kako u igri hrvatske reprezentacije neće tražiti “dlaku u jajetu”, te da je zadovoljan igrom pošto su uvjeti bili teški – igrano je bez publike, a bila je i velika sparina.

Kovač je objasnio kako je postojao dogovor da u slučaju 11-erca za Hrvatsku izvođač bude Darijo Srna, ali pošto je nad njim bio prekršaj došlo je do promjene tog dogovora, te je Mario Mandžukić izveo kazneni udarac kojeg je talijanski golman Buffon obranio. Kovač je kazao kako zbog promašenog penala ne treba nikomu prigovoriti jer to je dio nogometne igre.

Na upit kako komentira činjenicu da hrvatski reprezentativci olako zbog prigovora sucu ili gestikuliranja dobijaju žute kartone, Kovač je kazao kako je to “hrvatski fenomen, odnosno mentalitet”, te će trebati poraditi da se to prevlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski izbornik Antonio Conte je izjavio kako je i on zadovoljan neodlučenim rezultatom, te da je utakmica za njegovu reprezentaciju bila iznimno teška jer je Hrvatska vrlo jak protivnik.

“Zadovoljan sam neriješenim rezultatom u situaciji kada smo proveli neke već isprobane situacije i igrači su se dobro asimilirali na to”, kazao je Conte.

On međutim smatra da je Italija na Poljudu bila bolja od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je bila bolja na San Siru u Milanu, a Italija na Poljudu u Splitu. Bit ću iskren, Hrvatska je zaslužila pobjedu na San Siru, a igrom prikazanom na Poljudu to je zaslužila Italija”, izjavio je Conte koji je govorio novinarima prije Kovača koji se kasnije nije složio s Conteovom ocjenom da je Italija bila bolja na Poljudu.

Conte je također rekao da se na utakmici na Poljudu ozlijedio talijanski golmen Buffon kojemu su, kako je rekao, “sašili 11 šavova”.

Talijanski izbornik je dodao kako nije bilo ugodno igrati utakmicu na praznom stadionu jer je nogomet spektakl kojem je potrebna publika.

“No, utakmica je bila važna i mi smo se uredotočili na nju”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen za komentar pojavljivanja nacističkog simbola na poljudskom travnjaku Conte je rekao kako on za to nije znao do kraja utakmice, te da je tek tada saznao za taj simbol.

“Mi to nismo primjetili jer se to mogli vidjeti oni koji su na gornjim tribinama. Ogorčen sam i žao mi je zbog toga što se dogodilo”, rekao je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.