Kovač ponovno pokazao da je gospodin: ‘Sretan sam zbog toga, svima sam čestitao’

FILED - 01 August 2020, Hessen, Frankfurt_Main: Monaco's coach Niko Kovac reacts on the touchline during the pre-season club friendly between Eintracht Frankfurt and AS Monaco at the Deutsche Bank Park. Former Bayern Munich coach Kovac has praised the work of his successor Hansi Flick after the Champions League triumph completed a trophy treble. Photo: Uwe Anspach/dpa

Niko Kovač trenutno je trener Monaca, ali i nakon ružnog razlaza s Bayernom ostao je gospodin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Sport Bild je dao novi intervju u kojem je govorio o raznim temama, između ostaloga i o premiji koju je dobio od Bayerna.

“Onaj tko me poznaje, zna da se nikad ne povodim za novcem. Ni u jednom trenutku finala nisam imao osjećaj da Bayern to može izgubiti. Naravno da nisam zbog premije držao palčeve Bayernu, već zato što sam ljudima u klubu to zaista želio da ostvare. Hansi je sve odlično napravio, momci su odlično igrali. I zbog toga sam bio sretan. Svima sam čestitao”, otkrio je.

Ljute li ga usporedbe sa Flickom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je nešto što ja ne mogu promijeniti. Usporedbe se uvijek povlače. Hansi je s klasom to odradio, točka i kraj. U drugom dijelu sezone momčad nije izgubila utakmicu, zabila je 100 golova. Vještina i način na koji je momčad igrala nose njegov potpis. Osim na PlayStationu, malo bi ih osvojilo trostruku krunu. Ne zavidim Hansiju. Doveo sam ga na brod pa onda mogu na kraju i svoj dio zasluga ponijeti”, ističe.

“Točno je da Monaco u usporedbi s drugim momčadima i nema veliku posjećenost. Nešto je to drugačije nego u rasprodanoj Allianz Areni ili Frankfurtu. Ali Monaco spada u francusku veliku četvorku uz PSG, Lyon i Marseille. Za mene je dobra priča da gledatelji mogu opet na stadione. Na našu utakmicu u Metz došlo je 4000 gledatelja”, ispričao je.

“”Oleg Petrov kao generalni direktor i ja zajedno pokušavamo pronaći novu strukturu te okrenuti klub u drugom smjeru. Želim raditi s najviše 25 igrača, drukčije neće ići. Zadaća je kluba da dio igrača proda, a dio posudi”, najavljuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.