Kreator senzacije protiv Tottenhama: Hoće li doista Mislav Oršić već za nekoliko mjeseci napustiti Dinamo?

oršić
Foto: fah

Mislav Oršić je u senzacionalnoj pobjedi Dinama protiv Tottenhama s tri fantastična pogotka sudjelovao na presudan način. Naime, 29-godišnji Oršić zadivio je nogometni svijet te nakon briljantne partije ne manjka ponuda, kojih je bilo i prije čudesne utakmice osmine finala Europske lige na Maksimiru protiv skupe Mourunhove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, na meti stranih klubova, izuzetne financijske snage, nije samo Oršić, nakon sjajnih europskih rezultata mnogi se pribojavaju, a poglavito nakon događanja oko braće Mamić, raspada jedne momčadi koja bi tek u Ligi prvaka iduće sezone trebala dati svoj maksimum i potvrditi svoj raskošan talent. Zašto ”nažalost”? Naime, odlazak vrhunskih igrača iz Dinama znači ujedno i slabljenje momčadi.

No vratimo se Oršiću, njegov menadžer Branko Hucika u razgovoru za Calciomercato najavio je, između ostaloga, takav scenarij.

”Mislav je najbolji strijelac Dinama u zadnje tri godine iako nije napadač nego krilo. Hat-trick je nevjerojatna senzacija. Bio je presretan. Istina je da igra tako dulje vrijeme. Ne zaboravite da je prošle godine zabio hat-trick u debiju u Ligi prvaka protiv Atalante.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Dinamo zaradio pravo malo bogatstvo izbacivanjem Tottenhama prodaja je, nažalost, neminovnost, takva je sudbina svih naših klubova, pa tako i najmoćnijeg – Dinama. Dakle, iz Dinama bi mogao otići i Oršić, Talijane je zanimalo postoji li mogućnost da nogometaš Dinama nastavi karijeru na Apeninskom poluotoku s obzirom kako je  prije sedam godina igrao u Speziji.

”Talijansko iskustvo mu je pomoglo iako je zaslužio igrati više u Speziji. U to vrijeme je bio mlad, nije poznavao jezik i morao se prilagođavati taktici. To su bile njihove izlike zašto je odigrao samo 11 utakmica. U kontaktu sam s nekoliko talijanskih klubova. Sad mu je 28 godina i definitivno ne bismo rekli ‘ne’ povratku u Italiju”, rekao je Hucika, koji je tako defacto najavio odlazak iz Dinama igrača koji je deklasirao Tottenham.

Dinamo bi, dakako, na Oršićevom transferu mogao dobro zaraditi, podsjetimo,Transfermarkt ga sada procjenjuje na sedam i pol milijuna eura, prije tri i pol godine Mislav je u Dinamo stigao iz Južne Koreje za ”svega” milijun eura. Ako nastavi ovako, kao dosad, cijena bi mu mogla skočiti i dvostruko od sadašnje cijene na nogometnom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.