Kreću Vatreni, Andrej Kramarić: ‘Svima nam je od malena san igrati na Svjetskom prvenstvu, cilj nam je proći skupini, a onda…’

Foto: fah

Iza Andreja Kramarića sjajna je nogometna sezona u njemačkom Hoffenheimu. Naime, Kramarić je sjajnim igrama odveo relativno skromni Hoffenheim do Lige prvaka i trećeg mjesta u Bundesligi. Na koncu zabio 13 golova te imao čak devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko dva tjedna do početka Svjetskog prvenstva Vatreni su krenuli sa završnim pripremama, među prvima je u zagrebački Westin stigao Andrej Kramarić, čija forma itekako može radovati izbornika Zlatka Dalića. Naime, Kramarić je u ovom trenutku nedvojbeno od svih hrvatskih napadača u najboljoj formi, iako je isto tako sjajan Ante Rebić u Eintrachtu. No, Rebić nije klasičan centarfor, Kramarić je i to, ali i puno više.

“Izvrsno se osjećam, veliki je gušt biti ovdje. To je moje prvo Svjetsko prvenstvo i spremamo se, nadam se, za nešto veliko”, kazao je sjajni strijelac Vatrenih, a prenosi portal goal.com/hr, te je dodao:

“Jako sam zadovoljan sezonom s  Hoffenheimom , nadam se da ću tako nastaviti i u reprezentaciji. Finale Lige prvaka? A, ne, tu nemam favorita, svojim suigračima želim puno sreće i prije svega da se nitko ne ozlijedi. Neka bolji pobijedi! “

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Nigeriju u skupini na SP-u Vatrene očekuje Argentina, predvođena najboljim igračem svijeta Lionelom Messijem te Island, stari znanac s kojim se Hrvatska već u više navrata susretala.

“Prva utakmica protiv Nigerije je naše finale! To je jako dobra momčad, bit će to sigurno zanimljiva i teška utakmica. Tu već možemo otvoriti vrata prolaska u drugu fazu natjecanja. Mnogi od nas imaju iza sebe super sezonu, motivirani smo, prvi cilj je proći skupinu a onda je sve moguće. Uz malo sreće naravno, koja nam je nedostajala na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Sve je zasad super, nadam se da će ostati ta pozitivna energija i atmosfera, da budemo i dalje kao obitelj jer samo tako možemo napraviti ono što svi želimo.”

Izbornik Zlatko Dalić je smanjio listu potencijalnih kandidata za odlazak u Rusiju, na listi su 24 imena, a ako sve prođe glatko, bez ozljeda, otpao bi tek jedan od stopera. Očekuje se da bi mogao otpasti Duje Ćalate-Car, naravno, pod uvjetom da Vedran Ćorluka bude potpuno zdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Kramarić vidi završnu fazu priprema Vatrenih za Svjetsko prvenstvo?

“Svakom od nas je od malena san igrati SP, ali u Rusiju mogu samo 23 igrača. Nadam se samo da neće biti nikakvih ozljeda, a onda – kako izbornik odluči, tako će biti. Sezona je bila naporna, više-manje svi imamo super minutažu u klubovima tako da će, pretpostavljam, treninzi u Rovinju biti više ‘osvježavanje nogu’. Gdje se bolje osjećam, na krilu ili u špici? Joj, samo me toj nemojte pitati, nema na kojoj poziciji u napadau nisam igrao ove sezone. Bez brige, gdje god me izbornik bude stavio ja ću dati svoj maksimum. “

Hrvatska će do kraja priprema, odnosno do odlaska u Rusiju, odigrati i dvije prijateljske utakmice. Prvu protiv Brazila na Anfieldu, a drugu u Osijeku protiv Senegala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.