Kup EHF: Nexe protiv Fuchse Berlina

Foto: fah

U sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) u Beču održan je ždrijeb parova četvrtfinala Kupa EHF, a našički Nexe igrat će protiv berlinskog Fuchsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica bit će odigrana u Našicama 21. ili 22. travnja a uzvrat je sedam dana kasnije u Berlinu.

U ostalim susretima igrat će Saint Raphael i Granollers, te Chambery i Goppingen. Magdeburg je kao domaćin Final Foura izborio direktan plasman u polufinale, a završni turnir igrat će se 19. i 20. svibnja.

“Znali smo da ne možemo izvući laganog protivnika i dobili smo jednu od najjačih i najskupljih njemačkih momčadi, prepunu reprezentativaca, što hrvatskih, njemačkih, danskih … . U svakom slučaju bit će to poslastica za našu publiku ali i utakmica koju moramo odigrati i sebi za gušt. Naravno, moramo biti na gornjim granicama naših mogućnosti i pokušati ih iznenaditi ukoliko ostave i najmanje prostora,” kazao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat dodavši: “zaista me veseli što ćemo prvu utakmicu igrati na domaćem terenu pred prepunim tribinama i pokušati ovu krasnu europsku priču začiniti na kraju na najbolji mogući način.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlinski sastav u svojim redovima ima četvoricu hrvatskih igrača (Jakov Gojun, Marko Kopljar, Stipe Mandalinić, Drago Vuković), no sigurno je kako Kopljar neće igrati nakon što se koncem ožujka teško ozlijedio u susretu protiv Saint-Raphaela. Kopljaru je pukla Ahilova tetiva i pauzirat će najmanje šest mjeseci.

PAROVI ČETVRTFINALA:

NEXE (HRV) – Fuchse Berlin (Njem)
Saint Raphael (Fra) – Granollers (Špa)
Chambery (Fra) – Goppingen (Nje)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOMENA: Magdeburg je kao domaćin Final Foura izborio direktan plasman u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.