Kvalifikacije: Poraz hrvatskih rukometašica, na Svjetsko prvenstvo idu Nijemice

hrvatska
Foto: fah

Rukometašice Hrvatske nisu se uspjele plasirati na Svjetsko prvenstvo budući da su u srijedu u uzvratnoj utakmici u Hammu izgubile od favorizirane Njemačke sa 21-25 (9-14). Prije tri dana u prvoj kvalifikacijskoj utakmici Hrvatska je odigrala 24-24 protiv Njemačke u Koprivnici, pa će na Svjetsko prvenstvo, koje će u prosincu ove godine biti igrano u Japanu, ići Nijemice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemice su većinu susreta bile u vodstvu. U prvom poluvremenu najveću prednost imale su u 24. minuti (13-7), a na odmor su otišle sa pet golova viška (14-9).

I u nastavku su domaće rukometašice držale prednost, koja se kretala od tri do pet golova razlike. Hrvatice se nisu predavale, borile su se kao lavice i u 53. minuti su došle na dva pogotka minusa (19-21), ali snage za potpuni preokret nisu imale.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Valentina Blažević sa sedam golova, od čega je šest zabila iz sedmeraca, a Dejana Milosavljević zabila je pet pogodaka. U redovima Njemačke najbolja je bila Alicia Stolle sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.