Legenda Barcelone iznenada odlučila prekinuti karijeru

Foto: fah

Branič Barcelone Gerard Pique iznenada je objavio da ide u igračku mirovinu te će mu utakmica protiv Almerije u subotu biti posljednja u dresu katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetpetogodišnji Pique priopćio je svoju odluku objavom emotivnog videa na društvenim mrežama. Prenosimo je u cijelosti:

– Tjednima se pričalo o meni. Nisam ništa rekao, ali sada želim govoriti. Kao i mnogi od vas, dolazim iz obitelji zaljubljenika u nogomet. Uvijek sam bio navijač Barcelone. Nisam želio biti nogometaš, želio sam igrati za Barcu. Ovih dana  sam puno razmišljao o vremenima kad sam bio mlađi, o tome što bi taj Gerard pomislio da sam mu rekao da će ispuniti sve svoje snove, da će igrati za Barçelonu i biti europski i svjetski prvak, da će igrati s najboljim igračima i čak biti kapetan kluba. Nogomet mi je dao sve, Barca mi je dala sve, vi navijači ste mi dali sve. I sada su moji snovi iz djetinjstva ispunjeni, trenutak je stigao da zatvorim ovo poglavlje, rekao je u videoporuci Pique i nastavio:

– Uvijek sam govorio da nakon Barcelone neće biti druge momčadi. Tako će i biti. Subota će biti moja posljednja utakmica na Camp Nou. nakon toga postat ću još jedan navijač, bodrit ću momčad i prenijeti svoju ljubav prema klubu svojoj djeci, kao što su moji roditelji učinili sa mnom. I, znate me, prije ili kasnije ću se vratiti. Vidimo se na Camp Nou. Živjela Barca, uvijek i zauvijek, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piquev ugovor bit će prekinut sljedećeg tjedna, a on će se odreći primanja za ostatak ugovora koji vrijedi do lipnja.

Iako je rođen u Barceloni te je prošao njezinu nogometnu akademiju, Pique je kao 17-godišnjak svoj prvi profesionalni ugovor potpisao s Manchester Unitedom te je na Old Traffordu bio sve do 2008. godine, kada je ga je Pep Guardiola vratio u Barcelonu, za koju je nastupao sve od tada.

S Unitedom je 2008. godine osvojio naslov prvaka Engleske te Ligu prvaka, dok je s Barcelonom potom osvojio osam naslova prvaka Španjolske, sedam Španjolskih kupova te tri Lige prvaka (2009., 2011., 2015.). U dresu Ponosa Katalonije odigrao je 615 utakmica, zabivši 53 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za španjolsku reprezentaciju Pique je odigrao 102 utakmice te je 2010. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2012. naslov europskog prvaka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.