Legenda ponovno na travnjaku: Predsjednik George Weah zaigrao, Liberija umirovila njegov dres

Foto: fah

Bivši najbolji nogometaš svijeta, a sada predsjednik Liberije George Weah (51) nakratko se vratio nogometu zaigravši za nacionalnu vrstu u revijalnom susretu u kojem je umirovljen dres s brojem 14 kojeg je on nosio tijekom karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Weah je 15 godina nakon prekida karijere istrčao na teren predvodivši reprezentaciju Liberije protiv Nigerije kao kapetan. Igrao je do 79. minute kada je uz ovacije navijača i čestitke igrača napustio teren. Liberijski nogometni savez je njemu u čast umirovio dres s brojem 14.

Weah je odrastao u sirotinjskom dijelu Monrovije, a nogometni talent odveo ga je u Paris St. Germain, Milan, Monaco, Chelsea i Manchester City. Jedini je afrički nogometaš koji je osvojio i nagradu Fife za najboljeg nogometaša svijeta 1995. godine.

U prosincu prošle godine Weah je pobijedio na predsjedničkim izborima u Liberiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.