Legendarni Andrea Pirlo kritizirao trenere u Italiji: ‘Nedostaje im hrabrosti, najlakše je kupiti stranog nogometaša’

Foto: fah

Legendarni talijanski nogometaš Andrea Pirlo (39) kritizirao je trenere u Italiji zbog forsiranja stranih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trenerima koji rade u Serie A nedostaje hrabrosti. Najlakše je kupiti stranog nogometaša, međutim mnogi stranci nisu toliko dobri kao talijanski igrači,” kazao je Pirlo.

“Ista je situacija u Serie B, ali i u nižim ligama. Možda su oni jeftiniji, inače ne vidim razloge za to,” dodao je.

Pirlo je tijekom karijere igrao za Juventus, Milan, Inter, Bresciju i Regginu, a karijeru je završio prošle godine u New York Cityju. Za reprezentaciju Italije je sakupio 116 nastupa postigavši 13 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najveći je problem u velikim klubovima kao što su Inter, Juventus, Napoli i Roma. Izuzetak su Milan i Fiorentina,” dodao je Pirlo.

Ove sezone u elitnom razredu talijanskog nogometa prijavljena su 323 strana nogometaša iz čak 58 zemalja među kojima i 18 hrvatskih nogometaša. Više ima samo Brazilaca (31) i Argentinaca (29). U talijanskom prvenstvu igraju i igrači iz Iraka, Lihtenštajna, Angole, Moldavije, Mađarske, Gambije, Kosova, Venezuele…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.