Legendarni Mlinka: Vjerujem da ćemo se u Šibeniku veseliti novom naslovu

Foto: snimka zaslona

Dok se prva momčad Dinama bori za naslov prvaka i iščekuje Šibenik, sve generacije kluba skupile su se u Kaptol centru kako bi nazočile projekciji dokumentarnog filma “Generacija ’82.” autora Ivana Blažička i režisera Zlatka Mioča o trofejnoj Dinamovoj generaciji. Jedan član te generacije je Marko Mlinarić s kojim je razgovarao Stjepan Balog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokojni reporter Ivo Tomić znao je reći “velika varka Mlinarić Marka”. Sjajna su to bila vremena.

– Gospodin Tomić je bio jedan sjajan radio reporter. Tada, u to vrijeme nije bilo toliko televizijskih prijenosa tako da su mahom ljudi čak i na stadionima slušali njegove prijenose i njegove dosjetke. Jedna je bila i ova moja, koja mi se sviđa. Bilo ih je nekoliko, postoji i “jedna je klinka vrisnula Mlinka”, rekao je legendarni nogometaš Dinama koji se prisjetio i jedne angdote.

– Moram ispričati i jednu anegdotu, igrali smo u Banja Luci jednu utakmicu, protiv Borca, gdje prvih 15 minuta nisam mogao dodati točan pas. Javlja se gospodin Tomić i kaže “javljamo se iz Banja Luke, dragi slušatelji, mali Marko više nije danas Marko, on je Darko jer daruje lopte protivnicima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastična generacija koja je osvojila taj naslov ostala je zajedno i često se i danas druži, bez obzira na službene domjenke.

– Manje više, da, ima nas dosta koji smo skupa, nalazimo se, družimo se, popijemo piće, kaže Mlinarić. Nažalost, neki nisu s nama…

– To moram spomenuti, među nama nisu veliki ljudi, veliki igrači. Oni u svakom slučaju moraju biti spomenuti. Ja ću ići kronološkim redom – Ismet Hadžić, Zvezdan Cvetković, Dragan Bošnjak, Davor Braun, Čedo Jovićević i veliki Zlatko Cico Kranjčar. Dečki, hvala vam za sve kaj ste učinili za naš Dinamo i za Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualno pitanje – Šibenik i završnica sezone?

– Dečki su bili izvrsni, mislim da bi to bio šlag na tortu, kada bi jedna godina, 2022. se poistovjetila i rimovala s 1982. Ja vjerujem u naše dečke i navijamo za njih i vjerujem da ćemo se u Šibeniku svi veseliti novom naslovu prvaka Hrvatske, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.