Legendarni rukometaš: ‘Nemojmo se zavaravati. Na EP-u smo do polufinala došli uz dosta sreće’

Foto: snimka zaslona

Goran Perkovac, koji je s rukometnom reprezentacijom Hrvatske osvojio je olimpijsko zlato (1996.), svjetsko srebro (1995.) i europsku broncu (1994.), govorio je za Večernji list o činjenici da se Hrvatska nije plasirala na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, novi izbornik nije imao hrabrosti na ovom turniru. Nije imao hrabrosti dati priliku šuterima i čudi me da je ostavio Halila Jaganjca na tribini jer jako dobro zna kakve kvalitete ima taj dečko jer ga je trenirao u Našicama. Mislim da je Hrvoje Horvat “kamilica” i da nam na klupi treba malo veći autoritet koji će znati podviknuti ako treba”, rekao je.

“Nemojmo se zavaravati. Na EP-u smo do polufinala došli uz dosta sreće. Sjetite se utakmice protiv Njemačke koja nas je vodila pet-šest razlike, no na tom EP-u imali smo jednog igrača koji je igrao rukomet svog života. Da, Duvnjak je na tom turniru igrao poput izvanzemaljca. Mi već godinama mislimo da smo u vrhu europskog i svjetskog rukometa, a nismo. Moramo konačno priznati da ma puno boljih reprezentacija od nas. U našoj reprezentaciji ima već dosta igrača kojima se očigledno više ne da igrati s istim žarom kao prije nekoliko godina. Nekima se jednostavno treba zahvaliti jer oni jednostavno više ne mogu igrati na vrhunskom nivou. Ima jedna dobra poslovica: gladni štakori bolje plivaju. Hoću reći da treba dati šansu novim igračima koji će “gristi”, koji će igrati iznad svojih mogućnosti”, rekao je Perkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.