Legende Hajduka komentirale izjave Zorana Milanovića: ”Bože oslobodi, pa gdje još može proći takvo što”

Foto: fah

Zorana Milanovića ne treba komentirati, ni pitanja postavljati mu, treba ga pustiti da govori, po mogućnosti monologe i po mogućnosti što duže, što češće, jer što duže kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske govori to se više utapa, barem tako misle oni koji ga ne podržavaju.  I eto u drugom krugu Miroslava Škore i Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava koja je razobličila ‘hrvatsku’ ljevicu: Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro ipak se slažu?

Što je novoga Milanović rekao a bez da je smislio, još manje razmislio? Naime, došao Milanović u Split govoriti o Hajduku, pa se zaigrao:

”Hajduk je bio hrvatski klub, ali je bio i klub koji je imao petokraku u grbu. Klub koji je igrao s petokrakom na prsima. Mogo si se nabosti na nju, to je ružno izgledalo….”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što na sve kažu igrači koji su nosili tu zvijezdu petokraku i igrali za Hajduk?

”Dobro ste me nasmijali. Nisan čuja šta je reka Milanović, ali me nasmijalo. Ne znan, ja se nisan nikada naboja na zvizdu na dresu. A igra san puno utakmica. Iskreno, nisan političar, ne znan kojim su im motivi, ali da skupljaju neke bodove na sportu i nije baš pametno.

Neka se uhvate ozbiljnijih stvari, da svim ljudima bude bolje, da ne moraju odlaziti vani. Inače, samo ću kazati da sam časno nosija Hajdukov dres i borija se za njega, nisam se nikada sramija igrati za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bija je to Hajdukov grb, takva su bila vremena, jedino sam siguran da mi, igrajući za Hajduk, nismo radili nikakvo zlo ”, kazao  je Dražen Mužinić, veteran Hajduka, koji je s voljenim klubom osvojio četiri naslova prvaka, za Slobodnu Dalmaciju.

Na sličan način Milanovića je komentirao i bivši napadač Hajduka i jugoslavenske reprezentacije, Zlatko Vujović, koji je dres splitskog kluba nosio osamdesetih godina, posljednjeg desetljeća Jugoslavije.

”Bože me oslobodi, ne znam što bi kazao. Ne treba tome pridavati nikakvu pažnju, najbolje ignorirati takve izjave. Pa gdje to još može proći, nešto takvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni je jasno da ljudi žele publicitet, ali gdje ovo može proći, tko može vjerovati u nešto takvo. Umjesto da narod uvjere da im daju glas svojim radom, ovako nešto govoriti. Ne, nemam komentara na ovo, baš nikakvog…”

Dakle, Milanović je usred Splita rekao: ”Nisam navijao za Hajduk jer je to bio Titov omiljeni klub! Hajduk je igrao s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju…” A kad su ga prije nekoliko godina pitali Tito ili prvi predsjednik demokratske Hrvatske Franjo Tuđman Milanović je rekao Tito. Tada se na petokraku nije spotaknuo…

Pupovčeve ‘Novosti’ tvrde: Legende Hajduka, među kojima su Bilić i Štimac, čestitale rođendan Budimiru Lončaru

Što se tiče posljednjeg domoljuba u Hrvata, Zorana Milanovića,  moramo biti korektni, naime, Mužinić i Vujović, bili su među onima koji su uz asistenciju Zdravka Reića čestitali rođendan bivšem jugoslavenskom ministru Budimiru Lončaru, zaslužnom, između ostalih zasluga, i za embargo na uvoz oružja Hrvatskoj u vrijeme dok je JNA razarala Hrvatsku između ostalih gradova i sela – i Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.