Legende hrvatske košarke: Nije dobro – jedna je stvar izgubiti, ali ne na način na koji smo odigrali drugo poluvrijeme

Foto: fah

Nakon neuspjeha hrvatske košarkaške reprezentacije na Eurobasketu oglasili su se predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i čelnik Stručnog savjeta Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije dobro, ali neću na brzinu davati komentare. Nakon nekoliko dana ćemo sjesti, razgovarati, uvidjeti gdje smo falili i što je sljedeće. Izabrati u kojem smjeru idemo. Ne želim opširnije govoriti jer za to nije vrijeme. Noć je prespavana, tek je 12 sati prošlo od završetka utakmice. Osjećaj je loš…”, rekao je Vranković, prenose Sportske novosti.

“Osjećam se kao i svi. Jedna je stvar izgubiti, ali ne na način na koji smo odigrali drugo poluvrijeme. Šokiran sam. To je sastavni dio sporta, ali najlošiji i moramo ga prihvatiti kao činjenicu”, istaknuo je.

“I da smo osvojili medalju, čekale bi nas iste stvari. U nekim slučajevima reći ćemo ‘hvala lijepo na svemu i idemo dalje’, to je taj biološki put. Ali ne želim nadolijevati ulje na vruću vatru. Imamo dovoljno iskustva da znamo da trebamo pustiti par dana i tek onda razgovarati”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dajte nam malo vremena, vruće glave nitko nije davao dobre izjave, tako neću ni ja. I vi ste dio naše priče, bez vas se ne može, na vrijeme ćete dobiti sve moguće informacije. Situacija je loša. Uvijek su mi govorili da je teže biti na klupi, nego igrati, ali tek sad sam uvidio koliko sam nemoćan”, kaže Rađa.

“Mogu sve blatiti, napasti Dina (Rađu) i Joku (Vrankovića), reći da ste vi krivi za to, ali što ću dobiti time. Svjestan sam da sam predsjednik Saveza i kao takav najodgovorniji. Dvanaest sati nakon utakmice nitko neće donijeti pametan i revolucionaran zaključak. Što ćemo ‘ubijati’, sjeći glave? Nećemo. Ako treba, zatvorit ćemo se cijeli dan u sobu, razgovarati i analizirati. Znate što? Radije bih da me Irma tuče na Floridi, nego da ovo proživljavam…”, zaključuje Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.