Lini Červaru dosadilo otezanje i medijsko licitiranje oko novog rukometnog izbornika: ‘Imam 66 godina, ne želim da se netko zafrkava sa mnom’

Foto: fah

Iako dani prolaze Hrvatska još uvijek nema novog rukometnog izbornika. Nakon smjene Željka Babića traži se njegov nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se imena provlačilo kroz medije posljednjih dana, spominjala su se i dalje se spominju mnoga imena, od Veselina Vujovića do Slavka Goluže i Irfana Smajlagića, što je očito jako pogodilo inače temperamentnog Linu Červara, koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio sve što se moglo osvojiti u prvoj polovici prvog desetljeća 21. stoljeća. Dojam je da se neke od navodnih kandidata i dalje moli iako se oni svojim izjavama svakim danom sve više udaljavaju od Hrvatske. Konkretno, mislimo na Veselina Vujovića.

Lino smatra da je njegov autoritet u trenerskom svijetu takav da ne zaslužuje povlačenje preko medija. Naime, ovako, kako sada dio medija prezentira utrku za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, stvara se lažni dojam da se legendarni trener nudi Hrvatskoj te da nema drugog izbora.

“Imam 66 godina, ne bih htio da se u ovim godinama netko sa mnom zafrkava”, rekao je Lino Červar na konferenciji za tisak uoči utakmice njegova Metalurga i Veszprema u SEHA ligi. Nakon čega je dodao da ipak ima svoje planove s obzirom kako je već osmu godinu u Makedoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trener sam 40 godina, a i nakon tih 40 godina i dalje sam posvećen poslu koji radim. Nikome na svijetu ne priznajem da je više posvećen poslu od mene. Radio sam u četiri države. Moji najveći rezultati nisu medalje, a imam ih više od Rivere, na primjer. Izrastao sam kao trener u maloj sredini, na periferiji, na kraju grada. Ne u Zagrebu, nego u malom mjestu. Zadovoljan sam što sam uspio u malom mjestu. Moji najveći uspjesi nisu medalje, već to što sam izgradio dobre igrače i velike radnike koji su ostvarili goleme rezultate, a bili su djeca ulice. To je moj cilj kao trenera.”

Červar je reagirao na medijske napise kako je on glavni favorit za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, iako za sada o tome nema nikakvih konkretnih informacija.

“Da se ja s 66 godina nudim Hrvatskoj? Pa to bi bilo čudno. S medaljama koje sam osvojio mnogi me vjerojatno i žele. Osmu godinu sam tu. Onima koji me poštuju u Hrvatskoj, ili bilo gdje u svijetu, ne trebam ništa objašnjavati. Svatko ima svoju biografiju, dostupnu svakome. Ne treba se o tome puno pričati, ona govori sama za sebe. I nema onoga koji će mi oduzeti pravo da ja volim svoju prvu domovinu Hrvatsku i moju drugu domovinu Makedoniju. Makedonija je moj drugi dom. Logično je da se moje ime povlači, ali tvrdim – ni s kim u Hrvatskoj nisam imao službeni razgovor da postanem izbornik.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, kada je u pitanju nasljednik Željka Babića još se uvijek zapravo ne zna ništa.  Červar nije razgovarao s nikim iz Hrvatske glede njegovog angažmana u reprezentaciji jer, kako tvrdi, poštuje  “svoj klub Metalurg i Minču Jordanova koji je najzaslužniji za to što sam došao u Makedoniju. Kao i Živko Mukaetov, prvi čovjek Makedonske rukometne federacije koja mi daje veliku podršku. Ne želim razgovarati s Hrvatskom ako još nisam razgovarao s mojim klubom ili makedonskim savezom.”

Bivši hrvatski izbornik, a možda i budući, komentirao je  fotografije na kojima se vidi kako razgovara s dojučerašnjim i aktualnim hrvatskim reprezentativcima. To je temperamentnog Linu posebno pogodilo.

“Slike iz Veszprema koje su objavljene najviše su me pogodile, kao da sam kriminalac! Pa u Veszpremu je pet mojih igrača s kojima sam osvojio zlato. Ne bih ja danas bio Lino Červar da nije bilo tih dečki. Hrvatsku sam vodio u 157 utakmica i da se onda ne pozdravim sa svojim sunarodnjacima? Nije ispoštovana moja privatnost, a nju treba poštivati. Moj dom su i Hrvatska i Makedonija i to će tako i ostati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prije nekoliko dana Lino Červar izrazio je želju za povratkom u Hrvatsku, no, nitko ga još uvijek nije kontaktirao. Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.