Ljubimac ‘hrvatskih’ medija: Veleposlanik Kosova opravdano ogorčen zbog sramne proslave Novaka Đokovića i srpskih tenisača?

Foto: fah

I dok je srpski tenisač Novak Đoković ljubimac ”hrvatskih medija” u ostatku Europe nemaju baš svi najbolje mišljenje o jednom od zasigurno najvećih tenisača svijeta svih vremena. Među ostalima ni najveći od najvećih, Roger Federer, nema tko zna koliko pozitivno mišljenje o Đokoviću, pa čak to nema ni Rafael Nadal, o jednom dobrom dijelu teniskih zaljubljenika da i ne govorimo.  Velikim dijelom navijače smetaju Đokovićeva prenemaganja, neki bi to čak nazvali glumom, druge način na koje svoje pobjede slavi ”Nole”, a posebno kad ih slavi u dresu teniske reprezentacije Srbije, koja je osvojila premijerno izdanje ATP Kupa u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Naime, i za tom pobjedom srpske teniske reprezentacije i Novaka Đokovića vuku se određeni ne baš mali repovi, iako ih ”hrvatski mediji”, nastoje koliko mogu marginalizirati. Naime, kako smo već pisali reagirao je i Rafael Nadal, koji je komentirao ponašanje publike, a oglasio se i veleposlanik jedne države u Bugarskoj, koji je srpskog tenisača nazvao ”primitivcem”.  Radi se o veleposlaniku Kosova, čija je reakcija posve opravdana s obzirom kako je Kosovo neovisna, suverena država, a činjenica da tu državu profašistički režim u Srbiji, predvođen Aleksandrom Vučićem, ne priznaje njihov je problem.

Foto: fah

Naime, povod reakciji kosovskog veleposlanika u leži u kontroverznoj, pa i više od toga, proslavi pobjede na  središnjem terenu u Sydneyju.

“Nakon vojnog marša (Marš na Drinu), nastavili su sa Kosovom. Možeš biti osvajač ATP Kupa, ali duboko u sebi i primitivac, klasični balkanski nacionalist i šovinist”, rekao je Edon Cana, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije slučajno Novak Đoković najmanje obožavani šampion u povijesti tenisa”.

Podsjetimo, srpski tenisači, među njima i ljubimac hrvatskih medija, Novak Đoković, pjevali su  “Marš na Drinu”, potom “Vidovdan”, sve su ”začinili” dobro poznatim refrenom:

“Tko će mi oteti Kosovo iz moje duše”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovo? Ni sto pobjeda u nizu Novaka Đokovića više ne može pomoći Srbiji u ponovnoj okupaciji Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.