Lov na bodove: Zaboraviti veliku pobjedu protiv Kosova i okrenuti se prema Finskoj!

Foto: fah

Dan nakon velike pobjede u Skadru protiv Kosova (6:0) Vatreni i stručni stožer okreću se novom izazovu, novoj utakmici već za dva dana u Finskoj. Naime, Hrvatska u nedjelju igra treću utakmicu u skupini protiv neugodne Finske koju su sekunde dijelile do boda na Islandu, a minute do sva tri boda. Drugim riječima, Finska je od velikog iznenađenja Europskog prvenstva poklekla tek u sudačkoj nadoknadi. Izbornik opravdano poziva na oprez budući da se tri boda osvojena u Skadru tek moraju potvrditi. Ne bi nam puno značila pobjeda protiv Kosova uz poraz u Finskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, najtraženija osoba nakon sjajne pobjede hrvatske nogometne reprezentacije je junak te pobjede trostruki strijelac Mario Mandžukić, koji se uoči utakmice suočio s brojnim medijskim kritikama i u inat svima, a najviše zbog reprezentacije i sebe samog, proigrao kad je trebalo.  “Jako sam sretan zbog pobjede, ona je najvažnija, sretan sam i zbog tri postignuta pogotka. Najvažnije je da smo od početka ušli ozbiljno, pokazali smo da smo pravi i rezultat je to potvrdio. Ne, nikad nisam sumnjao u sebe”, rekao je treći strijelac Vatrenih svih vremena, koji je dosad u hrvatskom dresu zabio 27 golova, dva manje od Eduarda da Silve na drugom mjestu, u vodstvu je, naravno, nedostižni Davor Šuker.

Medijima je bio zanimljiv i mladi igrač Rijeke Matej Mitrović, koji je u drugom poluvremenu ušao u igru umjesto Vedrana Ćorluke i odmah postigao svoj prvi gol za Hrvatsku.

“Čekali su nas na kontre, to smo spriječili, a čim zabijete, momčad bolje diše, dobiva samopouzdanje i onda to ovako završi. Ne smijemo ni Fince sada olako shvatiti, treba ići maksimalno i to je to”, kazao je obrambeni igrač Rijeke, trenutno vodeće momčadi HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo spomenuli Vedrana Ćorluku recimo kako je, nažalost, i Vedran pod upitnikom za Finsku, što je novi udar na Vatrene i izbornika Čačića. Podsjetimo, zbog ozljeda već su ranije otpali Luka Modrić, Marko Pjaca, Dejan Lovren te Ivan Rakitić, izostankom Vedrana Ćorluke slobodno bi se moglo zaključiti da će Vatreni u susret koji je jako važan ući bez pola standardne momčadi. Ako neće moći igrati u nedjelju Ćorluku bi trebao zamijeniti spomenuti Matej Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.