Lovren: Savjetujem Gvardiola, mnogo je bolji od mene s 20 godina

Foto: Drago Sopta/HNS

Dejan Lovren se uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu Kataru suočio s pitanjem o svom statusu u momčadi. Uoči četvrtfinalne utakmice s Brazilom opet je sjeo pred novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kritike se, kaže, nije naljutio.

“Lijepo vas je opet vidjeti ovdje, ali u puno većem broju, nego prošli put. Nisam se naljutio, možda sam neprimjereno odgovorio na jedno pitanje. Jesam li zadovoljan mojom igrom? Zadovoljan sam igrom cijele momčadi, to je najbitnije. Sam sebi sam najveći kritičar, ne mora mi nitko to objašnjavati, kad igram dobro ili loše. Bitno da je momčad vesela i zdrava i da idemo dalje”.

O Brazilu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazil je favorit, imaju fantastične igrače, doslovce imaju dvije odlične momčadi i definitivno jesu favoriti. Mi nemamo problem s tim, cijenimo i poštujemo svakoga i to ćemo dokazati na terenu”.

O odnosu s Joškom Gvardiolom

“Da, sad sam u ulozi da dajem savjete Jošku, kao što sam ja, kao klinac, pratio korake Šimunića, Roberta Kovača, Križanca i drugih stopera koji su igrali sa mnom u reprezentaciji. Gledao sam ih i pratio što rade, upijao sve što su mi govorili. Možda su oni bili malo žustriji prema meni, ali sad sam ja u njihovoj ulozi. Pokušavam pričati s Joškom koliko god je moguće i davati mu pozitivne savjete. On sluša, upija i mislim da je daleko ispred mene, nego što sam ja bio s dvadeset godina. Ima kvalitetu koju pokazuje na Svjetskom prvenstvu, ali i prije, nije čudo što se svi klubovi interesiraju za njega. Nadam se da će i on mene jednog dana spomenuti kao mentora”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O razdoblju neigranja za reprezentaciju…

“Bio sam frustriran kad nisam mogao igrati jer volim biti tu i pomagati reprezentaciji. Bio je to dosta dugo razdoblje od četiri mjeseca neigranja, ali uspio sam to prevladati. Borio sam se sa sobom, bilo je teško na psihološkom planu, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo”.

Kako zaustaviti Brazil…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaustaviti ih možemo samo svih nas jedanaest, imaju opasnu momčad, individualno su fantastični, igraju u najboljim klubovima. Spremni smo na tu borbu. Da li razumijem Brazilce? Razumijem dosta jer imam jako puno prijatelja bivših i sadašnjih suigrača Brazilaca. Jesam li se čuo s njima? Čuo sam se sa svim Brazilcima, osim s onima protiv kojih igramo u petak. Poželjeli su mi sreću, to su dragi ljudi i moji prijatelji, a nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Ples nakon gola? Mogu raditi što god žele, ja tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali ja znam kako Brazilci dišu i tu ne vidim ništa negativno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.