Ludih sto dana Luke Modrića: Je li kapetan hrvatske nogometne reprezentacije spreman za veliku završnicu?

Foto: fah

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić, nažalost, još uvijek nije potpuno spreman, barem tako piše dio španjolskih medija. Naime, kapetan Vatrenih i zvijezda prvaka Europe ove srijede nije trenirao sa suigračima iz Reala, vrijeme je proveo sam u teretani kako bi povratio fizičku spremu koja mu je neophodna za ludih stotinjak dana završnice sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Realom igra završnicu Lige prvaka, plasirali su se u četvrtfinale, a u petak bi trebali i saznati ime protivnika u natjecanju u kojem su jedino još uvijek u igri za trofej. Kraljevi su prvenstvo i Kup Španjolske izgubili, preostala im je najjača klupska liga na svijetu. Može li Real napraviti nevjerojatan podvig i u nizu osvojiti tri Lige prvaka zaredom? Ako itko to može to je Real predvođen Lukom i Cristianom Ronaldom.

Kad smo spomenuli ludih sto dana završnice sezone, naravno, nismo zaboravili na ono što je najvažnije za Hrvate, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Naime, pred vratima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, koje počinje sredinom lipnja. Modrić ima sve što se s klubovima moglo osvojiti, no, s reprezentacijom je na velikim natjecanjima tek u dva navrata prošao skupinu, nikad na Svjetskom prvenstvu, na kojem Vatreni grupni dio natjecanja nisu prošli još tamo od davne brončane 1998.  Naravno da je Lukin  motiv ogroman, bez obzira na sve napade usmjerene prema kapetanu koji dolaze iz jednog dijela hrvatskih medija, a u kontekstu suđenja Zdravku Mamiću.  Luka će učiniti sve ne bi li se na najbolji način oprostio od vatrenog dresa, ako će se oprostiti sada, a ne za dvije godine na Euru, kako neki tvrde.

Hrvatska će prije Svjetskog prvenstva igrati prijateljske utakmice s Peruom te Meksikom, reprezentacijom koja nam je na prošlom SP-u u Brazilu nanijela bolan poraz i izbacila nas s turnira. Hoće li na tim utakmicama, u kojima će se momčad uigravati, izbornik Dalić koristiti Luku i koliko? Mnogi smatraju kako kapetana ne treba forisrati, on je ionako majstor za tzv. ”samotempiranje” forme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se Realu, 32-godišnji Luka Modrić propustio je nekoliko tjedana zbog ozljede mišića, vratio se protiv Eibara u subotu i ponovno oduševio španjolsku nogometnu javnost s nekoliko sjajnih poteza.  Dakle, forma je tu, no, koliko je Modrić u ovom trenutku fizički spreman, s obzirom na napore koji su pred njim?

U subotu kraljevski klub igra protiv Girone, s obzirom kako je Real izgubio šanse za naslov vjerojatno Modrić neće igrati cijelu utakmicu, ali bi mogao sve bolji drugi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, kome trener Zinedine Zidane sve više vjeruje.  Napokon je i Mateo došao do svojih ”pet minuta” u dresu možda i najboljeg kluba na svijetu svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.